Zabava

Končno videospot!

Karmen Š.
24. 9. 2012, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Skladba ‘Priznat ću joj sve' je plod sodelovanja med mladim bosanskim glasbenikom Ruskom, ki že več let živi in ustvarja v Sloveniji, in legendarnim Žero, pevcem skupine Crvena Jabuka.

Veliko se je govorilo in pisalo o sodelovanju med Ruskom in Žero, ki sta se srečala na nekem koncertu in se takoj dobro ujela ter spoprijateljila. Prijateljstvo je privedlo do poslovnega ali bolje rečeno ustvarjalnega sodelovanja. Žera je ta ustvarjalni del prepustil kar Rusku, ki je tako avtor skladbe 'Priznat ču joj sve'. 

Rusko je o osebnoizpovednem sporočilu skladbe povedal:

“Sam sem bil velikokrat na tleh in tega nisem znal skrivati. Upanje pa me ni nikoli zapustilo, saj sem od nekdaj prepričan, da rek ‘za vsakim dežjem posije sonce’, še kako drži! Včasih se ustrašimo ljubezni in enostavno zbežimo. Mislimo, da smo naredili pravi korak, ampak dejansko ne dojamemo, da smo bili prav v tistem trenutku zaljubljenosti še kako srečni.”

Pri nastanku skladbe je sodelovala priznana glasbena ekipa:

“Poseben čar so skladbi dali tudi priznani slovenski glasbeniki kot so Roman Ratej, Miha Meglič, Aleš Zibelnik, Toni Juri in nenazadnje tudi moj dober prijatelj Cveto Polak,” dodaja Rusko. Spremljevalne vokale so prispevali Nataša Zibelnik, Nina Maurovič Blatnik, Maida Džinić Poljak in Vlado Pilja. 

Žera, pevec skupine Crvena Jabuka, je o Rusku in skladbi povedal:

“Pesem je res super izpadla in upam, da bova še kdaj sodelovala. O Rusku pa lahko rečem, da je izjemno talentiran avtor in glasbenik.”

Skladbo ‘Priznat ću joj sve’ lahko že nekaj časa slišite na radijskih postajah, kmalu pa prihaja tudi videospot! Rusko in Žera sta pred kratkim posnela kadre za prihajajoči video izdelek. Rusko je večino svojih kadrov posnel v nočni Ljubljani. Snemanje ni bilo lahko, saj je močno deževalo – a to ni motilo snemalne ekipe ali vplivalo na scenarij. Snemanje v Zagrebu pa je potekalo brez 'zapletov'; tudi zaradi velike profesionalnosti Žere.

Za režijo in scenarij spota je 'zadolžen' Nenad Muždeka, za kamero je poprijel Dejan Babušek, spot kot celoto pa podpisuje produkcija Snaut.