Zabava

Scientologi iščejo ženo za Cruisa?

STA
6. 9. 2012, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Odvetnik Toma Cruisea je zavrnil poročanje medijev, da naj bi scientologi več let sistematično iskali spremljevalko za hollywoodskega zvezdnika.

Ženo naj bi u sistematično iskali vse odkar se je leta 2001 razšel z avstralsko igralko Nicole Kidman. "To je staro, dolgočasno in napačno," je odvetnik Bert Fields komentiral navedbe ameriških medijev.

Kot razkriva ameriška revija Vanity Fair, se je iskanje nove spremljevalke za najbolj znanega pripadnika Scientološke cerkve leta 2004 lotila kar soproga vodje te Cerkve Davida Miscaviagea. Na "avdicijo" naj bi povabila več igralk, tako ali drugače povezanih s scientologijo.

Med njimi je bila igralka iranskega rodu Nazanin Boniadi, ki je bila po temeljitem zaslišanju - odgovarjati naj bi morala tudi na zelo intimna vprašanja - izbrana, da poizkusi svojo srečo s Cruiseom. Potem ko ju je na prvem zmenku spremljalo več scientologov, sta se res spustila v razmerje, ki pa se je že po nekaj mesecih končalo, piše Vanity Fair.

Fields je članek zavrnil kot "pogrevanje starih laži, ki jih poznamo že iz tabloidov". Tudi Scientološka cerkev je pisanje revije zanikala in zatrdila, da ni nikoli obstajal nikakršen projekt iskanja nove žene za Cruisea, niti tajen niti kakšen drugačen. Vanity Fair so tudi očitali, da se pri pisanju zanaša zgolj na navedbe peščice "anti-scientologov".

Posebna dopisnica Maureen Orth, avtorica spornega članka, je sicer po pisanju britanskega BBC dolgoletna novinarka, ki je v svoji karieri med drugim imela intervjuja z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in nekdanjo britansko premierko Margaret Thatcher ter je napisala vrsto raziskovalnih prispevkov o obtožbah na račun Michaela Jacksona glede spolnih zlorab.

Cruise in njegova tretja soproga Katie Holmes sta se pred kratkim ločila, presenetljiv konec njunega zakona pa je močno odmeval v javnosti. Pred tem je bil igralec v zvezi z več zvezdnicami, med drugim s Penelope Cruz in Nicole Kidman. S Kidmanovo in pred tem z manj znano igralko Mimi Rogers je bil tudi poročen.