Računovodstvo javnih zavodov v rokah ženske preciznosti

K.A.
7. 6. 2021, 12.58
Posodobljeno: 7. 6. 2022, 10.35
Deli članek:

Vedno več javnih zavodov se odloča za računovodske storitve pri podjetjih, pri katerih so za njihova podjetja zadolžene ženske. Tukaj si lahko preberete zakaj!

https://www.vizija-racunovodstvo.si/
Računovodstvo javnih zavodov v rokah ženske preciznosti

Ker so javni zavodi kot nepridobitne organizacije ustanovljeni z namenom opravljanja javne službe, njihov cilj seveda ni kovanje dobička. Za opravljanje svojih dejavnosti so namreč financirani s strani ustanoviteljev. Samo računovodstvo javnih zavodov je tako pogojeno z ločevanjem vodenja prihodkov in odhodkov posamezne dejavnosti. Samo spremljanje prihodkov pri večini javnih zavodov ne povzroča večjih težav, medtem ko je načrtovanje in razporejanje odhodkov lahko veliko težji zalogaj. Kam se torej obrniti takrat in komu zaupati, ko pride do zapletov pri vodenju računov vašega zavoda? Berite dalje.

Pri največjem ponudniku računovodskih storitev pri nas – Vizija računovodstvo, so nam obrazložili, da je računovodstvo javnih zavodov dolžno voditi svoje poslovanje tako po načelu nastanka poslovnega dogodka, kot po načelu denarnega toka, to pa nemalokrat povzroča težave številnim organizacijam. Za celovito gospodarjenje v javnem zavodu, je tako potrebno izdelati tako izkaz prihodkov in odhodkov za posamične poslovne dogodke, kot tudi izkaz prihodkov in odhodkov za vse ostale denarne prilive in odlive. Seveda lahko računovodstvo pri organizacijah zajema tudi druge oblike računovodstva, kot npr. finančni kontroling.

Javni zavodi se obračajo na strokovnjake v Viziji

Kot da to še ne bi bilo dovolj, je iz strani slovenske zakonodaje določeno, da so javni zavodi poleg dvojnega vodenja računovodstva, dolžni upoštevati tudi delitev javnih in tržnih dejavnosti in pa ločeno vodenje poslovanja po posameznih virih financiranja oziroma po projektih. Ko se pri večini organizacijah zaplete, je glede na specifiko samega poslovanja težko najti pravega strokovnjaka v računovodstvu, kateri bi zavodom pravilno znal svetovati. Svetujemo vam, da se v takih primerih obrnete na strokovnjake v Vizija računovodstvu, kjer imajo zaposlenih preko 100 strokovnjakov, ki so specializirani prav na vseh področjih računovodstva in vam bodo znali svetovati ob še tako zapletenih primerih.

S svojim znanjem so v tesnem sodelovanju pomagali že vrsto podjetjem, katera jim ostajajo zvesta že vrsto let. Ne glede nato ali govorimo o specializaciji za finančni kontroling za podjetja, spletno računovodstvo, računovodstvo za mikro ali večja podjetja, pri Viziji so eksperti prav na vseh področjih.

Največje podjetje v Sloveniji pod vodstvom ženske stroke

https://www.vizija-racunovodstvo.si/
Računovodstvo javnih zavodov v rokah ženske preciznosti

V računovodstvu se ženske vedno bolj prebijajo v ospredje, saj gre tu le za panogo, kjer so potrebne natančnost, iznajdljivost in pa potrpežljivost, vse kar je sodobnim ženskam pisano na kožo. Andreja Prislan, direktorica podjetja Vizija računovodstvo, in Katarina Ložar, pomočnica direktorice sta tisti, ki sta zaslužni, da je podjetje že približno dve desetletji v samem vrhu računovodske stroke pri nas.

V kolikor torej potrebujete in iščete strokovno pomoč za računovodstvo javnih zavodov ali pa na področju računovodstva za mala ali velika podjetja, je Vizija najboljša in najbolj ugodna izbira. Zaupajte finance vašega javnega zavoda dolgoletnim izkušnjam in tako prihranite tako skrbi kot denar. Naj vam zapletena zakonodaja in birokracija ne kradeta vašega fokusa, ki ga lahko namenite vašemu zavodu ali podjetju. Imejte vaše finance pod nadzorom z Vizijo.