Tretje mesto

Urši Bogataj v Titiseeju prve stopničke v sezoni

Ž.K./STA
11. 12. 2022, 15.06
Posodobljeno: 11. 12. 2022, 15.09
Deli članek:

Neustadt, 11. decembra (STA) - Nemška smučarska skakalka Katharina Althaus (269,3 točke) je zmagovalka domače tekme svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu. Najboljša Slovenka danes je bila dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj (258,1), ki je za svoje prve stopničke v sezoni zasedla tretje mesto. Druga je bila Norvežanka Silje Opseth (260,9).

STA
Urša Bogataj

Šestindvajsetletna Katharina Althaus je bila danes razred zase. Dobila je že dopoldanske kvalifikacije, vodila po prvi seriji in v finalu zdržala pritisk, da je razveselila domače navijače z drugo zmago v svetovnem pokalu to zimo, skupno pa je dosegla deseto zmago na tekmovanjih najvišje ravni.

Tudi 27-letna Urša Bogataj je že v prvi seriji na skakalnici Hochfirst pokazala dober nastop, saj je za vodilno nemško tekmico Althaus na drugem mestu zaostajala le za 1,4 točke. V finalu ji je uspel še en dober skok, ki je prve stopničke v sezoni prinesel ne le njej, temveč na veliko olajšanje tudi celotni slovenski ženski vrsti.

V finalni seriji sta "na plin pritisnili" njeni reprezentančni kolegici Nika Križnar (245,6 točke), deveta po prvi seriji, ki je napredovala na šesto mesto, ter Ema Klinec (231 točk), ki je s 17. skočila na 12. mesto.

Do točk je med peterico Slovenk prišla tudi Nika Prevc (180,9) z 28. mestom, medtem ko je brez finala danes ostala Maja Vtič, ki je tekmo končala po prvi seriji na 32. mestu.

Danes se bodo na istem prizorišču pomerili še skakalci. Kvalifikacije jih čakajo ob 14.30, prva serija je na sporedu ob 15.45.

Skakalke pa zdaj čaka dva tedna in pol tekmovalnega premora, nato pa bo z lepo popotnico prvih stopničk to zimo že na vrsti prvi vrhunec sezone, silvestrska turneja.

Ta se bo letos s prvo tekmo začela 28. decembra v Beljaku, 29. v sosednji Avstriji sledi še ena tekma, končala pa v Ljubnem ob Savinji, kjer bosta v tradicionalno najboljši postojanki ženske sezone svetovnega pokala še dve tekmi.