Glasbeni okus

Filip Flisar o služenju z nagimi babami in dragimi avti

D. B./STA
8. 1. 2017, 12.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sobotno veleslalomsko tekmo svetovnega pokala za Zlato lisico si je pod Pohorjem ogledal tudi brkati in bradati Mariborčan Filip Flisar, ki je že od malih nog rasel s tekmovanjem.

M24
Flisar pravi, da za sabo nima najlažjega leta.

Ker ima v smučarskem krosu sezona trenutno premor, je našel čas, da je še zadnjič na strmini videl tudi Tino Maze.

Flisar je tekmovalni premor izkoristil tudi zato, da si je pod Pohorjem ogledal tekmo Zlate lisice in slovo slovenske šampionke Tine Maze.

"Super je bilo, itak bi moral biti na treningu, ampak nisem bil zaradi slabih snežnih pogojev. Z lisico sem 'gor' zrasel in res me veseli, da je v zadnjem času priljubljenost smučanja med ljudmi višja, ljudje spet živijo za smučanje, to je lepo videti," je dejal mariborski as, svetovni prvak v smučarskem krosu, ki je kariero začel kot alpski smučar.

Super sezona, zaenkrat drugi

Mariborčan je v skupnem seštevku sezone trenutno drugi, po slabšem začetku se mu je odprlo, vknjižil je tudi dve zmagi v svetovnem pokalu.

"Sezona je zaenkrat super, skupno sem drugi. Začel sem bolj počasi, sam bi temu rekel hladen start, potem sem se segrel in zaključil ta prvi del sezone, kot je treba, pod črto je super. Ta dolga pavza zdaj je malo problem, saj trenirati ni šlo, ker ni bilo snega, a to je za vse isto. Zdaj je sezona nazaj, dal bom 'gas' in poskusil dati do konca sezone vse od sebe," je dejal Flisar in se ozrl tudi na slovo Tine Maze od tekmovališč.

Moje korenine izhajajo iz panka, iz rocka, tako da moj okus temelji na tem. Zanima me predvsem kreativnost benda oziroma glasbenika.

"Spoštujem Tino zaradi rezultatov, to je to. To, da je nehala, je v redu, sama si je izbrala zaključek, kakšen pa je bil, to pa naj vsak sam presodi, če mu je všeč ali ne," je povedal Mariborčan.

Kolegu z Radia Maribor in glasbenemu uredniku Tinčku Bradaču je Flisar zaupal tudi nekaj podrobnosti o svojem okusu za glasbo. "Poslušam nekaj redkih zametkov kakovostne glasbe, saj je tudi brat glasbenik in na glasbo gledaš drugače, ko se malo spoznaš. Moje korenine izhajajo iz panka, iz rocka, tako da moj okus temelji na tem. Zanima me predvsem kreativnost benda oziroma glasbenika. Vemo, kako je danes v muziki, muzika je zato, da se služi denar, ta pa se služi z nagimi babami in dragimi avti, to pa me pri glasbi ne zanima. Rad recimo poslušam Queens of the stone age."