Zimski športi

Mariborčani potrdili tožbo Fisu v višini 4,85 milijonov evrov

STA / S.R.
12. 11. 2012, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mestna občina Maribor (Mom) je potrdila, da je prejela tožbo s strani Mednarodne univerzitetne zveze (Fisu) v višini 4,85 milijona evrov zaradi odpovedi univerzijade 2013.

Kot so sporočili iz Mom, so zadevo vzeli nadvse resno in se že povezali z odvetniško pisarno v Zürichu, ki bo pripravila odgovor na tožbo.

Podžupan Mestne občine Maribor Milan Mikl je v sporočilu za javnost navedel: "V Mestni občini Maribor smo prejeto arbitražno tožbo vzeli zelo resno. Preko vikenda smo jo analizirali z našimi slovenskimi odvetniki, danes pa smo za zastopanje v arbitražnem postopku pooblastili ugledno odvetniško družbo iz Züricha. Po njihovem nasvetu bomo za arbitra predlagali uglednega švicarskega odvetnika iz Ženeve. S Slovensko univerzitetno športno zvezo smo dogovorjeni, da bomo v postopku nastopili skupaj. Toženi so namreč oboji skupaj za 7,7 milijonov evrov minus prejeta kotizacija v višini 2,85 milijona evrov. Naši švicarski odvetniki so se lotili dela in že pišejo odgovor na tožbo."

Kot je znano, je Slovenija zaradi nastalih kriznih gospodarskih razmer v začetku marca letos odpovedala univerzijado, ki bi morala leta 2013 potekati v Mariboru in okolici. Fisu je že tedaj napovedala tožbo proti Mom in Slovenski univerzitetni športni zvezi, v tem času pa je tudi že našla novega prireditelja. To je italijanski Val di Fiemme.