Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 19.07.2018 22:37:51

Slovenski rokometni upi za uvod boljši od Norvežanov

Slavko Kolar
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 20 let danes v Celju premagala Norveško s 27:19 (11:9). V drugem krogu skupinskega dela jo v petek čaka tekma z Izraelom, ki se bo v dvorani Golovec pričela ob 19. uri.

Izbranci Saše Prapotnika so odpor severnjakov zlomili v začetku drugega polčasa, ko so odlično zaigrali v obrambi. Izkazal se je tudi vratar Gašper Dobaj, ki je zbral devet obramb. Deset minut pred koncem so Slovenci prednost še povečali (22:14) in vprašanj o zmagovalcu ni bilo več.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Gregor Ocvirk, ki je dosegel pet golov, po enega manj sta dosegla Domen Makuc in Tilen Kosi.



"Obramba je delovala odlično. Vsem devetnajstim igralcem popolnoma zaupam in upam, da bomo lahko vsem ponudili minutažo, da bomo tako lahko ostali čimbolj sveži za drugi del tekmovanja. Zdaj moramo paziti, da fantje ne padejo v evforijo, saj gremo tekmo za tekmo. Izraela ne smemo podcenjevati, morali bomo igrati tako kot znamo. Zdaj se moramo dobro naspati in jutri zopet z vsemi močmi na tekmo," je po uvodnem zmagoslavju na domačem zaključnem turnirju stare celine dejal selektor Prapotnik.

Na drugi tekmi skupne B je Srbija premagala Izrael s 35:28 (21:13).

Značke: rokomet, mep

Članki iz rubrike