900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
5 15.05.2018 12:22:26

Človek bo enkrat res POPI*DIL! EHF spet KAZNOVAL Veselina Vujovića, razlog pa najbolj NEVERJETEN doslej!

Veselin Vujović
alesfevzer.com
Slovenski selektor je spet na tapeti veljakov z Dunaja.

Kar je napovedalo, se je uresničilo. Evropska rokometna zveza (EHF) je Veselinu Vujoviću naložila novo kazen, tokrat bo moral na račun krovne rokometne organizacije nakazati 5000 evrov kazni. Razlog? Črnogorčeve besede v pogovoru za španski radio Marca.

Vuja je pred tedni, ko je služil kazen zaradi fizičnega kontakta s sodnikom na tekmi pokala EHF med Koprom in Nexejem, še enkrat opozoril na nepravilnosti v evropskem rokometu. "Dejal sem, da sem se kot športnik in trener pogosto znašel v slabih hotelih z nekakovostno hrano, medtem ko so bili rokometni sodniki, delegati in funkcionarji vedno v najboljših hotelih. To je izjava, ki jih je zmotila, pa čeprav je to resnica, ki jo poznajo vsi. Dejal sem še, da se v nekaterih situacijah favorizira dansko, francosko in nemško reprezentanco. Zdaj hočejo zaradi tega mojo dodatno razlago, ker naj bi s tem kvaril ugled rokometa. Oni ga s svojim sodniškim škandalom v Zagrebu niso, moja izjava pa ga?!?" se je nedolgo tega spraševal Vujović in dodal: "Kjerkoli je zraven človek, se lahko vedno zgodi napaka. Je pa pri tem najpomembneje, da napaka ni namerna. Če se zgodi napaka, se pač zgodi. To se razume. Če pa v tem prepoznaš namero, to smrdi, meče slabo senco na šport in ti ne ustreza. Zaradi tega sem v nekaterih izjavah za španski radio Marca govoril o Evropski rokometni zvezi (EHF), ta pa je proti meni uvedla disciplinski postopek. Morda me bodo zaradi izjave tudi kaznovali. V tem primeri bi se prvič v zgodovini to zgodilo ravno zaradi izjave."

Njegova pričakovanja so se uresničila. Res je dobil kazen zaradi izjav v medijih, to pa najbrž pomeni, da bodo odnosi na relaciji EHF-Vujović-sodniki odslej še bolj napeti. In pojasnilo krovne rokometne organizacije? "Njegov komentar postavlja pod vprašaj in škodi sodniško integriteto, nepristranskost in dostojanstvo."

Vuja ima sicer teden dni časa, da se na odločitev pritoži. Ali bo svojo pravico uveljavil, še ni znano.

Članki iz rubrike