Okrivil agenta

Đoković priznal: nisem se samoizoliral

L.J.
12. 1. 2022, 06.59
Posodobljeno: 12. 1. 2022, 08.34
Deli članek:

V objavi na svojem Instagram profilu je teniški as Novak Đoković zapisal, da je do zmede z dokazili v Avstriliji prišlo zaradi "nenamerne napake" njegovega agenta.

Profimedia
Đoković je priznal, da se ni odločil najbolje, ko se ni samoizoliral po pozitivnem PCR testu.

V objavi je naslovil tudi obtožbe o tem, da se po pozitivnem PCR testu 16. decembra ni samoizoliral.

Đokoviću naj bi Teniška zveza Avstralije in vlada zvezne države Victoria v Avstraliji na podlagi pozitivnega PCR testa iz sredine decembra in oceni dveh zdravniških komisij podelili vizo na podlagi zdravstvene izjeme, saj proti novemu koronavirusu ni cepljen. Ob prihodu v Avstralijo je bila njegova viza preklicana, Đoković pa pridržan, saj za zdravstveno izjemo ni zaprosil zvezne avstralske vlade, na kar se je Đoković pritožil in sprožil pravni postopek. Na dokazilih, ki jih je priložil za vizo, je pisalo, da v 14 dneh pred prihodom v Avstralijo ni bil drugod kot v Španiji, mediji pa so hitro ugotovili, da se je Đoković zadrževal tudi v Beogradu. Do zmede z dokazili in napačnih informacij je prišlo zaradi nenamerne napake njegovega agenta, je zapisal Đoković.

Sodnik zveznega sodišča je nato presodil Đokoviću v prid in naložil vladi, da Đokoviću vrne vizo in dovoli gibanje po državi.

Fotografije dokazovale, da se je dan po pozitivnem testu pojavljal v javnosti brez maske

Mediji so po pridobitvi informacij, da naj bi bil Đoković 16. decembra pozitiven na PCR testu, kaj hitro izbrskali fotografije, ki so dokazovale, da se je Đoković 17. in 18. decembra, torej dan in dva po pozitivnem testu, brez maske pojavljal v javnosti.

Tudi te obtožbe je danes Đoković naslovil v svoji Instagram objavi. Zapisal je, da je za rezultat PCR testa izvedel šele 17. decembra zvečer, pred tem se je počutil dobro in ni imel simptomov, prav tako naj bi se testiral s hitrim testom in prejel negativen rezultat. 17. decembra se je Đoković pojavil na otroškem teniškem turnirju v Beogradu in podelil nagrade. Toda tudi iz 18. decembra, ko naj bi sledeč tej časovnici že vedel za rezultat PCR testa, so mediji izbrskali fotografije, na katerih Đoković ne nosi maske.

O tem je Đoković zapisal, da je bil že dlje časa dogovorjen za intervju s francoskim športnim medijem L'Equipe, ki ga ni želel izpustiti iz občutka dolžnosti. Na samem intervjuju naj bi vzdrževal primerno razdaljo in nosil masko, ki jo je snel zgolj za namen fotografiranja. Po intervjuju naj bi se Đoković samoizoliral. "Ko pogledam nazaj, vidim, da se nisem odločil najbolje in bi moral intervju prestaviti."