Ostali športi

Vitalij Kličko vrnil šampionski pas

STA/N.J.
17. 12. 2013, 12.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Boksar Vitalij Kličko, ki namerava prihodnje leto kandidirati na ukrajinskih predsedniških volitvah, se je odrekel šampionskemu pasu svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Kličko, ki se namerava osredotočiti le še na boj v ukrajinskem političnem ringu, je že vrnil šampionski pas.

Reuters

Reuters

Mednarodna boksarska zveza WBC je vodji ukrajinske opozicije izkazala posebno čast, saj jeboksarju Vitaliju Kličku dodela naziv častnega svetovnega prvaka po verziji WBC, kar pomeni, da se bo lahko, če se bo še kdaj odločil, znova vrnil v ring in postal izzivalec novega prvaka za naslov.

Posveča se politiki!

"Zvezi in njenemu predsedniku Donu Joseju Sulaimanu bi se rad zahvalil za izkazano podporo v našem boju za demokracijo in svobodo v Ukrajini. Še vedno ostaja teoretična možnost za vrnitev v boksarski ring, vendar pa v tem trenutku menim, da za to ni skorajda nikakršne možnosti. Trenutno vse svoje moči usmerjam v politični boj v Ukrajini, ker čutim, da me ljudje potrebujejo. Upam, da se bo s športnimi izzivi še naprej lahko veliko bolje kot jaz kosal brat Vladimir, ki mi nudi vso podporo tudi v mojem političnem boju," je dejal 42-letni Vitalij Kličko.

Mlajši brat Vladimir Kličko je svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.