Ostali športi

Vonnova bo izpustila tekme v Beaver Creeku

STA / J. P.
23. 11. 2013, 15.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn, ki si je pri padcu na torkovem treningu v Copper Mountainu delno raztrgala sprednjo križno vez in prejela modrico v desnem kolenu, utrpela pa je tudi nekaj manjših prask po obrazu in dobila udarec v ramo, bo izpustila tekme v Beaver Creeku konec naslednjega tedna, so sporočili iz ameriške reprezentance.

Reuters

"Lindsey okreva zelo hitro, saj je modrice in udarec v ramo skorajda že povsem pozdravila, njeno koleno pa je stabilno in zaradi dodatnih terapij ter posebne vadbe ne bo izgubila moči, potrebne za nastope v svetovnem pokalu," je dejal zdravnik ameriške ekipe Bill Sterett. "Rentgenski posnetki so bili dobri, sama pa delam največ, kar lahko v danih razmerah, da bi lahko nastopila na tekmah v Lake Louisu," je Vonnova zapisala na svojem Facebooku.

Štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa si je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Schladmingu na superveleslalomski preizkušnji strgala vezi v kolenu. Po sedmih mesecih rehabilitacije se je na sneg vrnila septembra, na oktobrski uvodni tekmi v Söldnu pa zavoljo malega števila treningov ni nastopila.