Ostali športi

Tanja Žakelj z drugo zaporedno zmago

STA / S.R.
15. 6. 2013, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na tretji dirki za svetovni pokal v Val di Soleju znova stopila na najvišjo stopničko in s tem zadržala belo majico vodilne tekmovalke.

Facebook
Odlična Tanja Žakelj.

Za 24-letno članico Unior Tools Teama sta zaostali Čehinja Katerina Nash in Kanadčanka Emily Batty. Druga slovenska predstavnica Blaža Klemenčič je bila 24.

Tekmovalka iz Ledin je že po startu prišla v vodstvo, čeprav jo je nato prehitela Kanadčanka Catharine Pendrel in si že privozila dobrih deset sekund prednosti, pa je slovenska tekmovalka vse do konca vztrajala na vodilnih mestih. V četrtem krogu jo je prehitela Nashova, ki si je že pridirkala sedemnajst sekund prednosti, v zadnjem krogu pa jo je Žakljeva ujela, prehitela in slavila drugo zmago zapored. V Val di Soleju je sicer Žakljeva leta 2008 osvojila naslov svetovne prvakinje med mlajšimi članicami.

Klemenčičeva, kolesarka Calcit Bike Teama, od starta naprej ni našla stika z najboljšimi, prvi krog je prečkala kot 30., a je nato pridobila nekaj mest, na koncu pa končala kot 24., za zmagovalko je zaostala deset minut in 26 sekund.

Danes ob 14.00 se bodo s starta pognali še člani, med njimi tudi Boštjan Hribovšek. Na Južnem Tirolskem se bodo v nedeljo za nove točke borili še tekmovalci v spustu, od Slovencev sta se v finale prebila Zarja Černilogar in Žiga Pandur. Naslednja dirka svetovnega pokala bo od 24. do 28. julija v Vallnordu v Andori, že naslednji konec tedna pa gorske kolesarje čaka nastop na evropskem prvenstvu v Bernu.