Ostali športi

Pogrešana odbojkarica mrtva

J. P.
27. 5. 2013, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes je španska policija odkrila dve trupli – po poročilih medijev naj bi šlo za nekdanjo nizozemsko odbojkarico Ingrid Visser in njenega partnerja.

Zajem zaslona
Žalosten konec

Oba sta bila pogrešana od sredine maja.

Trupli sta bili najdeni v nasadu limonovca na obronkih Murcie.

Po besedah tamkajšnje policije naj bi ostanki para bili zakopani 50 metrov pod zemljo, v bližini osamljene podeželske hiše.

Šlo naj bi za zelo odročno območje, kar naj bi po besedah župana Alqueriasa, Francisca Zamore, pomeni, da so morilci okolico poznali.

Šestintridesetletna Visserjeva in njen parter, sedeminpetdesetletni Lodewijk Severin, sta bila naročena v zasebni kliniki na območju Maurcie, saj si je Visserjeva želela postati mama. K zdravniku ju ni bilo, niti se nista noč pred tem prijavila v hotelu Churra, kjer naj bi ostala dve noči.

Izginila sta v ponedeljek, 13. maja. Na Nizozemsko bi se morali vrniti 15. istega meseca. Njune bližnje je zares začelo skrbeti spričo dejstva, da pogrešana v tem času nista uporabljala svojih bančnih račun in da njun najeti avtomobil ni bil najden.

Aretirani so bili štirje moške, od katerih je eden že bil izpuščen – priprti ostajajo petintridesetletni Španec in dva državljana Romunije, stara sedeminštirideset in šestdeset let.

Smrti zaenkrat še nista uradni, saj morajo družinski člani identificirati trupli, vendar policija ne dvomi o njuni identiteti.

Visserjeva je za nizozemsko reprezentanco odigrala več kot petstokrat, igrala pa je tudi v španski ligi, vključno s CAV Murcia, Hotel Cantur Las Palmas in CV Tenerife, kot tudi v italijanski ekipi Vicenza in brazilski Minas. Z nizozemsko reprezentanco je evropsko prvenstvo osvojila leta 1995 pri le osemnajstih letih.