Ostali športi

Nadalu še sedmi naslov v Rimu

STA / J.P.
19. 5. 2013, 21.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Španec Rafael Nadal je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Rimu z nagradnim skladom 3,2 milijona evrov.

Wikipedia
Rafael Nadal

Peti nosilec je v velikem finalu zlahka s 6:1 in 6:3 odpravil drugega nosilca, Švicarja Rogerja Federerja. Za Nadala je to že sedma turnirska zmaga v Rimu.

"Že v Indian Wellsu in Acapulcu sem igral dobro, v Madridu pa sem začel res igrati na najvišji ravni. Tam sem dobil prave občutke za moj 'forehand', 'backhand' in za sam slog igre. Tu, v Rimu, sem odigral le en slab dvoboj, in sicer proti Latvijcu Ernestsu Gulbisu, a psihično sem bil pravi. Tisti dvoboj sem dobil z borbenostjo in pozitivno miselnostjo. Včeraj in danes pa sem spet igral zelo dobro," je povedal Španec.

Nadal, ki je dobil šest od osmih turnirjev od februarske vrnitve po poškodbi, skupno pa osvojil že 56. turnir v karieri, je za zmago v Rimu prejel 501.700 evrov denarne nagrade in 1000 točk za lestvico ATP. To je bil hkrati 15. medsebojni dvoboj Nadala in Federerja na peščenih igriščih, s 13:2 v zmagah vodi Španec.

"Rafa je takoj od začetka igral zelo agresivno, ni delal napak in je res pokazal dobro igro. Sam sem poskušal igrati bolj napadalno, a žal nisem imel najboljšega dneva. Res ni šlo nič tako, kot sem upal, da bo," je po dvoboju povedal Federer, ki je po skupno 30. dvoboju s Špancem v zaostanku z 10:20.