Ostali športi

Los Angeles v končnici lige NHL

STA/R.S.
21. 4. 2013, 07.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hokejisti Pittsburgha, Montreala, Washingtona in Bostona v vzhodni ter Chicaga, Anaheima in Vancouvra v zahodni konferenci so si do sobotnih tekem izborili končnico v severnoameriški ligi NHL, v noči na nedeljo pa sta napredovala še Toronto in Los Angeles.

Reuters

Branilec naslova iz Los Angelesa, za katerega zelo uspešno nastopa slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, sploh ni stopil na ledeno ploskev, preboj v končnico pa si zagotovil po zmagi Vancouvra nad Detroitom z 2:1 po kazenskih strelih.
Kopitarjeva zasedba bo v noči na ponedeljek na domačem ledu gostila Dallas, do konca ligaškega dela pa ga nato čakajo še tri tekme: v gosteh se bo pomerila z Minnesoto in Detroitom, doma pa s San Josejem. Kralji so v zahodni konferenci trenutno na četrtem mestu.
V noči na nedeljo je bilo na sporedu še sedem tekem, na dveh je odločitev padla po kazenskih strelih. New York Islanders so premagali Winnipeg s 5:4, Phoneix pa Chicago s 3:2. Štiri tekme so se končale z zmagami gostujočih ekip: Pittsburgh je ugnal Boston s 3:2, Philadelphia je bila boljša od Caroline s 5:3, Washington je premagal Montreal s 5:1, Toronto pa Ottawo s 4:1. Edino domačo zmago je dosegel New Jersey, ki je zanesljivo premagal Florido s 6:2.