Ostali športi

Armstrong bo moral vrniti milijone

STA / S.R.
31. 10. 2012, 22.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriška zavarovalniška družba Dallas SCA je sporočila, da je padlemu kolesarju Lanceu Armstrongu, ki so mu zaradi kršenja protidopinških pravil odvzeli vseh sedem naslovov na dirki po Franciji, prek odvetnikov poslala poziv, naj vrne 12 milijonov dolarjev bonusov, ki jih je prejel za zmage na Touru.

V nasprotnem primeru so mu zagrozili s tožbo. Eden od odvetnikov družbe SCA Jeff Dorough je pojasnil, da s pismom ne le pozivajo Armstronga, naj vrne denar, temveč gre tudi za opozorilo, da se bodo v nasprotnem primeru odločili za tožbo in poleg originalnega zneska od dopinškega grešnika zahtevali tudi obresti. "Gospod Armstrong ni več zmagovalec niti ene dirke po Franciji, zato smo prepričani, da je neprimerno in celo nemoralno, če zadrži kakršne koli bonuse, ki jih je dobil za zmage od družbe SCA," je dejal Dorough.

Mednarodna kolesarska zveza Uci je pred časom Armstrongu odvzela njegovih sedem zmag na francoski pentlji med letoma 1999 in 2005. Kolesar je dobil tudi dosmrtno prepoved sodelovanja na kolesarskih prireditvah.