Ostali športi

Armstrong v prvem javnem nastopu brez besed o dopingu

STA / S.R.
20. 10. 2012, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški kolesar Lance Armstrong, ki ga bremenijo hude obtožbe zlorabe dopinga, v sinočnjem prvem nastopu pred javnostjo po izbruhu zadnjega dopinškega škandala niti z besedico ni omenil prepovedanih poživil.

Prav tako se ni odzval na obtožbe. Na gala prireditvi njegove organizacije Livestrong v Austinu je le dejal, da zdaj preživlja težke čase.

Armstrong je na slovesnosti njegovega gibanja Livestrong, ki pomaga obolelim za rakom, zbranim povedal: "To so bili težki tedni zame, za mojo družino, prijatelje in organizacijo Livestrong. A ne bomo si dovolili vzeti volje, s svojim delom bomo nadaljevali. Nocoj pa le uživajmo na zabavi," je pred približno 1500 zbranimi v Austinu dejal sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji.

Ameriška protidopinška agencija USADA Armstrongu očita, da je leta in leta načrtno jemal doping. Zlorabo dopinga so že priznali številni njegovi pomočniki v ekipi, s katero je osvojil rekordno število naslovov na Tour de France. V ponedeljek bo znano, kako se bo glede primera odločila Mednarodna kolesarska zveza, hkrati bo tudi jasno, ali bodo kolesarju iz Teksasa odvzeli vse naslove zmagovalca francoske pentlje.