Ostali športi

Armstrong tokrat nastopil na triatlonu

STA / S.R.
8. 10. 2012, 09.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanji ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong nadaljuje tiho bitko z ameriško protidopinško agencijo (Usada).

Slednja ga je kaznovala s prepovedjo nastopanja in z odvzemom vseh dosežkov v kolesarstvu, Armstrong pa trmasto nastopa v drugih športih.

Nedavno je tako nastopil tudi na tekmi v gorskem kolesarstvu v Aspnu, konec tedna pa je tekmoval na triatlonu v Baltimoru.

Prireditelji te tekme so prav zaradi Armstronga tekmovanje umaknili iz uradnega sporeda, tako da Usada na njem ni imela pristojnosti. Je pa imela tekma močan dobrodelen značaj, na njej so zbirali sredstva za boj proti raku. "Osnovni namen tekmovanja je bil dobrodelen, tako da odločitev ni bila težka," je potezo vodstva tekmovanja pojasnil predsednik fundacije Ulman Brock Yetso.

Zaradi tega sta dva tekmovalca nastop odpovedala, vseeno pa se je na startu skupaj 112 kilometrov dolge preizkušnje v teku, kolesarjenju in plavanju zbralo 300 udeležencev.

Usada je avgusta, potem ko je kolesar opustil pravni boj za dokazovanje svoje nedolžnosti v dopinških obtožbah, sklenila Armstrongu odvzeti vse dosežke po letu 1998, tudi sedem zmag na dirki po Francij, in mu tudi prepovedala nastopanje na tekmovanjih.