Ostali športi

Karabatića aretirala francoska policija

1. 10. 2012, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pariška policija je v rokometni aferi Montpellier, ki je v zadnjih dneh razburila francosko športno javnost, skupno opravila 17 aretacij, kar devet med rokometaši.

Po tekmi tega kluba s pariškim klubom PSG - slednji je zmagal z 38:24 - je iz dvorane odpeljala 12 oseb, med njimi tudi zvezdnika francoskega rokometa Nikolo Karabatića.

Policisti so po prvenstveni tekmi iz dvorane pospremili dvakratnega olimpijskega prvaka (2012, 2008) Nikolo Karabatića ter njegovega brata Luko Karabatića, Samuela Honrubio in Mladena Bojinovića, v preiskavi pa naj bi bilo še osem oseb.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da sta bila med igralci, ki jih je policija v vozilih z vključenimi sirenami odpeljala iz dvorane, tudi dva slovenska člana tega kluba Primož Prošt in Dragan Gajić, igralce pa naj bi spremljal še fizioterapevt. Skupno so v nedeljo policisti v stavniški aferi opravili kar 17 aretacij, od tega devet med igralci.

Francoski rokometni prvak Montpellier se je znašel v primežu obtožb zaradi suma prirejanja izida prvenstvene tekme proti Cesson-Rennesu. Najboljši francoski rokometni klub je 12. maja letos klonil proti omenjeni ekipi z 28:31. Francoska televizija France 3 je poročala, da so bili na to tekmo na stavnicah vplačani sumljivo visoki zneski, med polčasom pa se je število stav na poraz Montpellierja tako povečalo, da je največje francosko stavniško podjetje Francaise des Jeux tekmo nato umaknilo s stavnega seznama.

Na sporni tekmi, na kateri zaradi poškodb niso nastopili Nikola in Luka Karabatić, Mladen Bojinović, Slovenec Vid Kavtičnik in Samuel Honrubia, naj bi stave na poraz Montpellierja ob polčasu na treh različnih stavnicah na pariškem območju, v Bretanji in v okolici Montpellierja vplačali nekateri ljudje iz kluba, žene ter dekleta igralcev. Skupno naj bi bilo vplačil za 70.000 evrov, dobitek pa je znašal 200.000 evrov.