Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 20.07.2018 20:02:38

Prva tekma nove sezone PLTS postregla s TREMI ZADETKI, dvema enajstmetrovkama in PREOBRATOM

Grega Wernig
Odigrana je bila prva tekma nove sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Aluminij - Celje 2:1 (1:1)
* Športni park, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Kordež (Dol pri Ljubljani), Perger (Limbuš).
* Strelci: 0:1 Požeg Vancaš (14./11-m), 1:1 Kidrič (20.), 2:1 Vrbanec (59./11-m).
* Aluminij: Janžekovič, Gliha (od 80. Marinšek), Grgić, Kontek, Jakšić, Klapan (od 58. Tahiraj), Vrbanec, Rogina (od 58. Krajnc), Petrovič, Mensah, Kidrič.
* Celje: Jurhar, Zaletel (od 80. Lupeta), Džinić, Vidmajer, Andrejašič, Pišek (od 61. Novak), Cvek, Pungaršek, Pečnik (od 60. Vizinger), Požeg Vancaš, Lotrič.
* Rumeni kartoni: Mensah, Kidrič; Pišek.
* Rdeč karton: /.

Nogometaši Aluminija in Celja so odigrali prvo tekmo 28. sezone državnega prvenstva, prikazali so všečno predstavo, polno priložnosti in lepih akcij, gledalci pa so videli tri zadetke, dva z enajstih metrov, ter preobrat, na njihovo veselje domače ekipe.

Obramba Aluminija je namreč v v 13. minuti naredila napako, ko je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Ivan Kontek, Celjani so tako prišli do enajstmetrovke. Žogo si je na belo točko v 14. minuti nastavil Rudi Požeg Vancaš in svoje moštvo popeljal v vodstvo.

Aluminij je v 20. minuti daleč od celjskega gola prišel do prostega strela. S podajo se je izkazal novinec pri Kidričanih Erik Gliha, ki je žogo poslal v kazenski prostor, celjski vratar Metod Jurhar je slabo posredoval, visokorasli Rok Kidrič pa je žogo z glavo preusmeril v gol.

V 22. minuti sta si obe ekipi priigrali po eno priložnost. Najprej je v 22. minuti lepo streljal Mitja Lotrič, z obrambo se je izkazal Luka Janžekovič, na drugi strani pa je kmalu za tem Ibrahim Mensah preigraval v kazenskem prostoru, streljal, eden od celjskih branilcev je žogo odbil z golove črte.

V 26. minuti so Celjani izpeljali hiter protinapad, ki ga je zaključil Lotrič, Janžekovič se je izkazal z obrambo. V 34. minuti je Požeg Vancaš preigraval na robu kazenskega prostora, dobro streljal, znova je bil na pravem mestu Janžekovič. V 36. minuti je Tilen Pečnik po strelu z glavo stresel še prečko. V zadnji minuti prvega polčasa je prečko zadel tudi Aluminij, okvir gola je veselje preprečil Dejanu Petroviću.

Takoj na začetku drugega polčasa so si Celjani priigrali novo priložnost, Pečnik je zadel zunanji del mreže, prav tako v 46. minuti je poskusil še Nino Pungaršek, a meril mimo gola.

V 59. minuti je Kidrič Aluminiju priigral enajstmetrovko, po tem ko je napako napravil Metod Jurhar in podrl domačega napadalca. Najstrožjo kazen je izkoristil Matic Vrbanec.

Domači so bili V 66. minuti blizu tretjemu golu, Francesco Tahiraj je lepo stekel po podaji Alena Krajnca, prišel do strela, s skrajnimi močmi je Jurhar ubranil, nato pa so njegovi soigralci žogo izbili.

V 77. minuti je prvi do zaključnega strela prišel Luka Krajnc, njegov poskus je celjska obramba odbila, prvi je do žoge prišel Mensah, še enkrat udaril, tokrat je bil na mestu Jurhar.

Celjani so v 86. minuti prišli do prostega strela kakšnih 20 metrov od gola. Tadej Vidmajer je poskusil s prostega strela, zadel enega od igralcev Aluminija v živem zidu, Vidmajer pa je takoj poskusil še en enkrat, tokrat je odlično posredoval Janžekovič. Vratar Aluminija se je še enkrat izkazal v 88. minuti, ko je z razdalje močno streljal Pungaršek.

Celje bo drugo tekmo sezone igralo čez teden dni, ko bo gostilo Gorico. Aluminij bo dan kasneje gostoval pri Triglavu iz Kranja.

jaksic pozeg vancas aluminij celje
Grega Wernig

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike