900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
4 20.07.2018 17:01:02

Kdo so NAJDRAŽJI v slovenski ligi? Popolna MARIBORSKA prevlada, MILIJONAR le en (foto)

Kdo so nogometaši v slovenskem prvenstvu?

Pred vrati je 28. sezona slovenskega državnega prvenstva v nogometu, mi smo pogledali, kdo so v tem trenutku najdražji klubi in tudi nogometaši pri nas. Pričakovano med desetimi prvoligaši prednjači Maribor, čeprav ni državni prvak. Vseeno skupna tržna vrednost njegove ekipe znaša 12,35 milijonov evrov, kar je krepko več od skupne vrednosti moštva Olimpije. Ta je osvojila tako prvenstvo kot tudi pokal, vseeno pa njena skupna vrednost znaša "le"8,45 milijona evrov. Tretjo najbolj vredno ekipo po oceni Transfermarkta imajo Domžale, Mura je, zanimivo, šele na predzadnjem mestu! Slabše so ocenjeni le še nogometaši Triglava.

prvaligavrednost
Transfermarkt

Pogled na lestvico najdražjih posameznikov razkriva, da v PLTS igra le en »milijonar«. To je Luka Zahović, najboljši strelec pretekle sezone, ki je ocenjen na 1,1 milijona evrov. Še pred pol leta so bili milijonarji trije, tedaj je bil najdražji Agim Ibraimi (1,5 milijona). Med »top 10« ima Maribor še kar sedem nogometašev, vijoličasto idilo kvarita le Ibraimi iz Domžal in Dino Štiglec iz Olimpije.

najdrazjinogometasi
Transfermarkt

Zanimiva je tudi enajsterica najdražjih nogometašev PLTS po izboru omenjene spletne strani. Prvi golman je Kenan Pirić iz Maribora, čeprav ima pred njim prednost Jasmin Handanović. V obrambi so Martin Milec, Gaber Dobrovoljc, Denis Šme in Dino Štiglec, v vezni liniji Agim Ibraimi, Valon Ahmedi, Aleks Pihler in Gregor Bajde, v napadu Jasmin Mešanović in Luka Zahović. Maribor vsepovsod torej …

najboljsa enajsterica
Transfermarkt

Značke: plts, denar

Članki iz rubrike