stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 24.03.2018 16:49:05

TAKOLE se je Maribor odzval na krizo zadnjih dni! Sporočilo je precej JASNO IN GLASNO!

alesfevzer.com
Maribor je soboto sredi viharja izkoristil za pripravljalno tekmo v Avstriji.

Vijoličasti so pri tem pokazali zelo dober obraz in se na dva zaporedna prvenstvena poraza pred derbijem z Olimpijo odzvali z zmago 2:1 nad graškim Sturmom, drugouvrščeno ekipo avstrijskega prvenstva. Srečanje je gostil Gleinstatten, trener Darko Milanič pa je svoje moštvo do uspeha, zelo pomembnega za samozavest pred derbijem, popeljal po preobratu. Na začetku srečanja se je Maribor namreč znašel v zaostanku 0:1, a že pred polčasom izid spreobrnil.

Prvi polčas so za Maribor odigrali Handanović, Hodžić, Ivković, Šuler, Viler, Cretu, Pihler, Bajde, Ahmedi, Bohar in Tavares. Zadela sta Valon Ahmedi z imenitnim prostim strelom v 33. minuti in Damjan Bohar po podaji Mitje Vilerja. V drugem polčasu so za Maribor igrali Cotman, Mertelj, Rajčević, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Hotić, Ahmedi, Vršič, Mešanović, Zahović. Pri tem so bili vijoličasti celo blizu povišanju zmage, in sicer tik pred koncem po akciji Zahovića in Vršiča.  

Maribor se je torej v tekmovalnem smislu na rezultatsko krizo odzval zelo dobro in Avstrijo zapušča z zavidanja vredno predstavo in pomembno zmago. Zdaj pa ima še teden dni časa, da te občutke čim bolje nadgradi in izpili pred večnim derbijem, na katerem nujno potrebuje zmago, da bi se vrnil v boj za naslov državnega prvaka.  

Članki iz rubrike