Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 21.03.2018 08:05:27

ŠOKANTNO razkritje: LIONEL MESSI priznal, kaj je vzrok NJEGOVEGA BRUHANJA med tekmami

Reuters
Večkrat smo lahko videli, kako je Lionel Messi kar med tekmo bruhal, zato se je večina spraševala, kaj je vzrok za to.

V enem izmed intervjujev, ki ga je dal televizijski postaji America TV pa je povedal, kaj (bil) vzrok njegovim neprestanim težavam. Zanimivo je, da ni šlo samo za bruhanje med tekmami, temveč še večkrat pred njimi.

Razlog za to pa je precej nenavaden, nepričakovan in lahko bi rekli tudi banalen, saj od vrhunskega nogometaša tega verjetno ne bi pričakovalo veliko ljudi. Šlo je skoraj za obsedenost s hitro prehrano, ki je seveda nezdrava. Messi je zdaj razkril tudi to, kdo mu je pomagal, da se je rešil te nadloge.

To je bil njegov nekdanji trener pri Barceloni Pep Guardiola. Že pred desetimi leti je poslušal nenehne kritike na račun svojih prehranjevalnih navad. In trener Guardiola ga je takrat poslal v Italijo, k znanemu nutricionistu Giulianu Poserju. Z njegovo pomočjo so se stvari spremenile na bolje.

Jedilnik, ki ga je pripravil strokovnjak, je izboljšal Messijevo zdravje. Argentinec je priznal, da je pojedel veliko čokolade in pic, ob tem pa spil še velike količine gaziranih pijač, kar mu je zelo škodovalo.



Nekaj časa se je držal predpisane diete, ki je bila sestavljena iz sezonske in organske hrane, kar mu je v letih 2009 in 2011 pomagalo, da je Barco popeljal do zmage v ligi prvakov. Poleg tega je kot po tekočem traku osvajal zlato žogo.

Nato pa se je spet vrnil k starim razvadam. Leta 2014 mu na svetovnem prvenstvu ni uspelo osvojiti tako želenega naslova z Argentino. In samo kritika takratnega kapetana pri Barci Xavija, ga je spet vrnila na pravo pot. "Bi rad, da Cristiano spet osvoji zlato žogo? NE ZAJE*AVAJ se, LEO!" mu je bojda dejal izkušeni vezist ter ga s tem pripravil, da je spet obiskal nutricionista Poserja.

"Samo pomagal sem narediti nekaj popravkov pri izjemnem superavtomobilu," se je slikovito izrazil Italijan, in nadaljeval: "Predlagal sem mu jedilnik z organsko in sezonsko hrano, žitaricami, ekstra deviškim oljčnim oljem, jajci in svežo ribo. Zelo dobri so še oreščki in semena. Sladkor je najhujši za mišice. Bolj ko se izogiba sladkorja, bolje je zanj."

Messi pa je samo še potrdil strokovnjakove besede: "Zdaj veliko bolje skrbim zase. Jem ribo, meso, solato. Za vse smo odlično poskrbeli." In to je očitno še en od razlogov, da se je izboljšlala tudi njegova igra. Hkrati pa to ne pomeni, da je izjemen nogometaš postal, ker je uredil prehrano. Daleč od tega, to prineseta nadarjenost in trdo delo.

Članki iz rubrike