Mobilna verzija
18:23 20. marec 2018

Tudi BARCA pokleknila! Odpovedala se bo pomembnemu delu svoje ZGODOVINE! Prenovljeni Camp Nou z novim IMENOM! (foto)

nu

Na začetku naslednjega leta je napovedan začetek prenove slovitega stadiona in doma Barcelone.

camp nou

Cam Nou so zgradili leta 1957 v prihodnjem letu pa se obeta začetek temeljite prenove tega slovitega kompleksa, ki naj bi se zavlekla vse v leto 2021.

Načrt novega stadiona je ustvarilo japonsko podjetje, prenova pa bo stala najmanj okoli 420 milijonov evrov, zadnje napovedi se sicer gibljejo okoli zneska 600 milijonov evrov.

Da bi Barcelona malce omilila zapravljanje za stadion, ki bo po novem lahko sprejel 105 tisoč gledalcev, pa se je odločila, da bo najboljšemu ponudniku prepustila izbor za ime. S tem naj bi svoje stroške pri prenovi zmanjšala za eno tretjino, torej za 200 milijonov evrov.

Tako Barcelonina trdnjava ne bo več nosila imena Camp Nou, temveč bo ime zbralo podjetje, ki bo prispevalo največ denarja.

Ime naj bi postalo znano v prvi polovici naslednjega leta, je pa jasno, da se za podpis sponzorske pogodbe zanima več močnih podjetij.

Seveda ni prav nič nenavadno, da stadion nosi ime glavnega pokrovitelja, toda vseeno bo pri marsikom ostal grenak priokus, saj se bo na tak način oskrunil kulti stadion ene od najboljših moštev na svetu.

Značke: camp-nou , barcelona , prenova , ime

Vaš prispevek