Mobilna verzija
01:25 23. maj 2018

Fifa razkrila: Klubi poleti za prestope namenili rekordne milijarde!

STA Zürich

Mednarodni nogometni trg je v poletnem prestopnem roku med 1. junijem in 1. septembrom 2017 vnovič poskrbel za rekordne izdatke pri okrepitvah. Klubi so za nove nogometaše porabili 4,71 milijarde ameriških dolarjev (3,93 milijarde evrov), so sporočili z Mednarodne nogometne zveze.

neymar

Levji delež je bil porabljen v petih najmočnejših ligah v Evropi. Klubi iz Anglije, Francije, Nemčije, Italije in Španije so v prestope 1608 igralcev vložili 3,67 milijarde dolarjev, oziroma skoraj tri četrtine vseh sredstev, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

Pet najmočnejših lig je tako za okrepitve porabili tretjino več sredstev kot v enakem lanskem obdobju, v zadnjih petih letih pa se je znesek potrojil. Največ za okrepitve namenijo v Angliji, kjer so v nove igralce vložili 1,4 milijarde dolarjev. Predvsem na račun okrepitev v Paris St. Germainu pa je bil poleti največji porast sredstev v Franciji, kjer je bil 250 odstotkov višji kot lani. Samo Brazilec Neymar je iz Barcelone v PSG prestopil za rekordnih 222 milijonov evrov. Monaco je Kyliana Mbappeja sprva Parižanom le posodil, čez leto dni pa ga bo klub iz prestolnice moral odkupiti za 180 milijonov.

Značke: nogomet , sta

Vaš prispevek