Nogomet

Počilo je: pri Manchester United ostali brez trenerja

J.P.
22. 4. 2014, 09.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Klub je trenerja Davida Moyesa odpustil le deset mesecev po tistem, ko je na Old Traffordu nasledil očitno nezamenljivega Sira Alexa Fergusona.

Predstavniki kluba vse glasnejših govoric o prekinitvi pogodbe z Moyesom v prejšnjih dneh niso želeli komentirati. Moyesa so z odločitvijo kluba seznanili danes. Za njegov doprinos so se mu že zahvalili. 

Zadnji žebelj v krsto naj bi bil nedeljski poraz proti njegovemu nekdanjemu klubu Everton, proti katerim so izgubili z 2 proti 0.

Moyes se je osebju kluba za sodelovanje že zahvalil, ob njegovem slovesu pa nogometaši menda niso bili prisotni. Lastniki kluba, družina Glazer, naj bi izgubila potrpljenje zaradi slabih rezultatov. Njegova najverjetnejša zamenjava naj bi bil nizozemski trener Louis van Gaal. Ta naj bi se klubu pridružil po svetovnem prvenstvu. Do takrat bo vodenje ekipe prevzel neuničljivi Ryan Giggs. Moyes ni izpolnil niti enega leta od šestletne pogodbe. Dobil naj bi znatno odpravnino. Britanski mediji še poročajo, da novice o prekinitvi sodelovanja menda ni sprejel najbolje.

50-letni Moyes je pred podpisom šestletne pogodbe z britanskim nogometnim klubom Manchester United deloval pri klubu Everton.

Še malo statistike: odigranih 51 tekem, od tega 27 zmag, 9 remijev, in 15 porazov.