Nogomet

Danes velika generalka pred svetovnim prvenstvom 2014

STA / S.R.
15. 6. 2013, 08.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V sredo je bilo do začetka nogometnega svetovnega prvenstva 2014 točno leto dni. Brazilci so kljub težavam pri gradnji objektov optimisti in napovedujejo izjemen turnir.

Reuters
Brazilija je ena izmed favoritinj pokala.

Kako dobro so pripravljeni, pa bo delno pokazal že pokal konfederacij, ki se bo v tej južnoameriški državi s tekmo Brazilija - Japonska začel drevi ob 21. uri.

Pokal konfederacij bodo izvedli na šestih stadionih. Na Maracanaju v Rio de Janeiru, ob njem bodo tekme še v Belo Horizonteju, Brasilii, Fortalezi, Recifeju in Salvadorju. Na turnirju bodo v skupini A nastopili gostitelji, azijski prvaki Japonci, prvak Severne in Srednje Amerike ter Karibov Mehika in evropski podprvaki Italijani, v skupini B pa svetovni prvaki Španci, južnoameriški prvak Urugvaj, oceanijski prvak Tahiti in afriški prvak Nigerija. Tekmovanje bo trajalo do 30. junija.

Na stavnicah sta glavna favorita Španija in Brazilija. Slednja je najuspešnejša udeleženka pokala konfederacij s skupno tremi zmagami. Brazilci bodo igrali brez Kakaja in Ronaldinha, zato pa bodo v ospredju mlade moči na čelu z Neymarjem. Španci bodo nastopili praktično z vsemi najboljšimi možmi, veliko zvezdnikov pa bo tudi v drugih ekipah, posebej v dobro poznanih italijanski in urugvajski, v nigerijski pa bo igral tudi John Ogu Ugochukwu, ki je pred leti nase opozarjal v dresu ptujske Drave, zdaj pa je član portugalske Coimbre.