Nogometni klub Celje je v skladu z določili pravilnika o licenciranju klubov odpravil vse pomanjkljivosti, zato je licenčna komisija za pritožbe ugodila pritožbi in s tem NK Celje podelila licenco za UEFA tekmovanje in 1. SNL za tekmovalno sezono 2013/14. Nogometno društvo Mura 05 ni odpravilo pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene v okviru prvostopenjskega postopka, zato je licenčna komisija za pritožbe dokončno zavrnila vlogo za pridobitev licence, so danes sporočili s sedeža NZS.

Licence za igranje v 1. SNL imajo tako Maribor, Olimpija, Domžale, Koper, Celje, Gorica, Rudar Velenje, Triglav Kranj in Aluminij. Na podlagi navedenih dokončnih licenčnih odločitev je odbor NZS za nujne zadeve, upoštevajoč dejstvo, da Mura kot deveta uvrščena ekipa ni pridobila ustrezne licence za nastopanje, sprejel sklep, da se kvalifikacije za popolnitev Prve lige za naslednjo tekmovalno sezono med deveto uvrščeno ekipo 1. SNL (Mura) in drugouvrščeno ekipo 2. SNL (Dob) ne odigrajo.

Na podlagi doseženih športnih rezultatov v 2. SNL v sezoni 2012/2013 so licenčni organi NZS tako pozvali prvouvrščeni Zavrč in drugouvrščeni Dob, da pristopita k izrednemu licenčnemu postopku za pridobitev licence za 1. SNL za 2013/2014. Glede na dosežene športne rezultate v ligah NZS v tekmovalnem letu 2012/2013, rezultate rednih in izrednih licenčnih postopkov ter določila predpisov NZS bo dokončno sestavo 1. in 2. SNL za sezono 2013/2014 potrdil Izvršni odbor NZS na seji 17. junija.