Finalni preizkus za igralce bo med 31. majem in 2. junijem v Solunu. V konkurenci 14 najbolj obetavnih mladeničev iz jugovzhodne Evrope bo tudi Olimpijin nogometaš Gal Kurež, ki je na preizkusnem treningu navdušil z zavidljivo tehniko. Najboljši v Solunu bodo prejeli štipendijo za omenjeno elitno akademijo (na svetu jih je šest), od koder sloviti Arsenal nato črpa nove moči. Vratarji bodo imeli svoj zadnji preizkus med 19. in 25. junijem v okolici Aten, v eliti pa se bo preizkusil tudi Olimpijin Natan Pertot.

Agencija Sport Agency PRO, Arsenalov partner v Sloveniji, je konec aprila v športnem parku Radomlje angleškemu velikanu omogočil pregled nad znanjem najbolj nadarjenih slovenskih mladcev. Preizkusnega treninga se je udeležilo 54 izbranih in povabljenih mladih nogometašev iz devetih slovenskih klubov. Drugi Arsenalov oglednik Spyros Paspalidis, sicer prvi trener vratarjev na elitni akademiji v Solunu, je po dvodnevnem treningu dejal: "Slovenija ima veliko mladih nadarjenih vratarjev, ki nimajo ustrezne izobrazbe in načrtnega vodenja. Zato bo Arsenal ostal v Sloveniji dolgoročno, skozi vse leto. Mladim želimo dati znanje, da bodo hitreje napredovali."

Paspalidis, pomočnik trenerja Tonyja Robertsa, trenerja vratarjev prve ekipe londonskega Arsenala, je potrdil, da bo naslednji Arsenalov dogodek v organizaciji Sport Agency PRO (sportagencypro.com) od 25. do 30. junija, ko bo v Radomljah veliki poletni kamp za nogometaše in nogometašice med 7. in 17. letom.