Nogomet

Goran Šukalo oproščen obtožb

STA / S.R.
18. 4. 2013, 15.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborsko sodišče je danes nekdanjega nogometnega reprezentanta Gorana Šukala, ki si denar trenutno služi v nemškem drugoligašu Duisburgu, oprostilo obtožb o sodelovanju v hudodelski združbi, ki je prirejala nelegalne športne stave

Wikimedia
Goran Šukalo

Drugega preostalega obtoženega Zvonka Hajška pa je spoznalo za krivega in mu izreklo enotno kazen dveh let zapora.

Šukala danes ni bilo na izrek sodbe, tožilka Bojana Podgorelec, ki je zanj zahtevala leto in osem mesecev zapora, pa je že napovedala, da se bo na odločitev sodišča pritožila. O tem, ali se bo pritožila tudi na izrek nekoliko nižje kazni za Hajška, za katerega je sama zahtevala tri mesece več, se bo še odločila.

Ker je slednji večji del kazni odsedel v priporu, mu je sodnica za preostanek naložila 150 ur družbeno koristnega dela, 5000 evrov denarne kazni in vračilo 28.000 evrov protipravno pridobljene koristi.

Pritožbo je napovedal tudi Hajškov zagovornik Viktor Osim, medtem ko sta bila odvetnika nogometaša Franci Matoz in Franc Rojko bolj zadovoljna. "Tožilstvu sicer ni uspelo z obtožbo, uspelo pa je uničiti mladega in perspektivnega igralca z neutemeljenimi obtožbami. Niti enega dokaza ni bilo zoper njega, a je kljub temu utrpel škodo," je ob tem kljub oprostilni sodni opozoril Matoz.