Nogomet

Beckham napovedal slovo Los Angeles Galaxy

STA / S.R.
20. 11. 2012, 10.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Angleška nogometna legenda David Beckham je napovedal skorajšnje slovo severnoameriški nogometni ligi MLS ter moštvu Los Angeles Galaxy.

Beckham, ki je letos maja dopolnil 37 let, je dejal, da bo letošnja sezona njegova zadnja v MLS.

"Za mano je fenomenalno obdobje v Los Angelesu. Vendar pa si želim pred koncem tekmovalne kariere preizkusiti v še enem izzivu. Nikakor ne razumem tega kot dokončnega slovesa s klubom, v katerem sem preživel šest sijajnih sezon, saj želim v prihodnje svoj kapital oplemeniti kot del lastniške strukture Los Angelesa. Veseli me, da se je po mojem prihodu v ZDA povečalo zanimanje za nogomet, veselijo me tudi osvojene lovorike, najbolj pa sem vesel sijajne podpore navijačev tako v Los Angelesu kot tudi drugod v Združenih državah Amerike. Pričakujem še velikanski razvoj nogometa v tej čudoviti držav, katerega del želim biti tudi sam," je dejal nekdanji kapetan angleške reprezentance ter nogometni veteran v posebni izjavi za javnost.

Beckham je z izjavo mojstrsko na široko pustil odprta vrata različnim ugibanjem o njegovi prihodnosti, saj se ni natančno izjasnil, za kateri klub namerava še igrati pred dokončno nogometno upokojitvijo.

Beckham bo z "galaktiki" iz mesta angelov sodeloval v svojem še zadnjem finalu prvenstva MLS, ko se bosta za naslov najboljšega moštva onstran Atlantika v ponovitvi lanskega finala merili moštvi Los Angeles Galaxy in Houston Dynamo. V lanskem finalu je Los Angeles premagal Houston in se veselil severnoameriške nogometne lovorike.