Nogomet

Ibrahimovićev gol ne bo kandidiral za Puskasovo nagrado

STA / S.R.
15. 11. 2012, 14.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav je sinočnji zadetek švedskega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića na reprezentančni tekmi z Anglijo navdušil ljubitelje športa po vsem svetu, pa ne bo kandidat za nagrado Ferenca Puskasa.

Slednjo krovna nogometna zveza (Fifa) podeljuje za najlepši gol leta, na seznamu kandidatov pa je deset igralcev.

Fifa je sinoči določila deset igralcev, ki bodo s svojimi zadetki kandidirali za nagrado. O tem, kdo bo prejel nagrado, bodo odločali navijači z glasovanjem na Fifini spletni strani. Glasovanja bo konec 29. novembra, ko se bo začel finalni del s tremi najboljšimi do tedaj. Drugi krog bo trajal do Fifine slavnostne prireditve 7. januarja 2013, na kateri bodo razglasili tudi prejemnika nagrade Zlata žoga.

"Glede na to, da se je glasovanje že začelo in smo že dobili številne glasove, je v tej fazi nemogoče vključiti še enega nominiranca," je sporočila Fifa in razočarala vse, ki so hoteli glasovati za Ibrahimovićev gol za 4:2, ko je s "škarjicami" s 30 metrov poslal žogo v prazno angleško mrežo.

Za Puskasovo nagrado se bodo tako potegovali Argentinec Lionel Messi, lanski zmagovalec Brazilec Neymar, Francoza Hatem Ben Harfa in Eric Hassli, Ganec Emmanuel Agyemang-Badu, Kolumbijec Radamel Falcao, Bolivijec Gaston Mealla, Senegalec Moussa Sow, Slovak Miroslav Stoch in kot edina ženska Mehičanka Olivia Jimenez.

Fifa nagrado Ferenca Puskasa, poimenovano po slovitem madžarskem nogometašu iz petdesetih let prejšnjega stoletja, podeljuje od leta 2009. Prvi jo je dobil Cristiano Ronaldo, leta 2010 Hamit Altinotop, lani pa Neymar.