kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.09.2018 14:20:36

OKS in SIJ podaljšala sponzorsko sodelovanje

Bogdan Gabrovec
Grega Wernig
Skupina SIJ in Olimpijski komite Slovenije (OKS) sta danes podaljšala sodelovanje v sklopu katerega bo družba podprla delovanje krovne športne zveze za prihodnja štiri leta, kar vključuje naslednji olimpijski cikel in tudi podporo razvoju športa na lokalnih ravneh.

Zvestoba med partnerjema, ki se je začelo pred šestimi leti, se bo tako nadaljevala za naslednja štiri leta, sta po podpisu pogodbe povedala predsednik OKS Bogdan Gabrovec in član upravnega odbora SIJ Igor Malevanov. Poleg podpore dejavnosti, povezanih z olimpijskimi igrami v Tokiu leta 2020 in Pekingu leta 2022, vključuje tudi podporo projektu Šport za vse.

"Mi smo izjemno veseli, da je SIJ prepoznal to možnost nadaljevanja sodelovanja. Poleg olimpijskega ciklusa pa je za nas pomembno tudi podpora k projektu Šport za vse, s katerim želimo promovirati razvoj športa v okoljih, kjer se ta v osnovi razvija - to so lokalne športne zveze," je ob tem dejal Gabrovec.

V sklopu današnjega dogodka so tako na zunanjih igriščih osnovne šole Brinje v Grosupljem odprli športni poligon, kjer bodo otroci in tudi starejši lahko izvajali različne vaje.


Gre za peti tovrstni poligon v Sloveniji, katerega postavitev je SIJ izvedel v sodelovanju z lokalnimi športnimi zvezami. Kot je na otvoritvi povedal Malevanov, ima družba načrt odpreti še šest podobnih poligonov.

Pri tem je Malevanov dejal, da SIJ v sklopu svojih dejavnosti želi promovirati šport kot pomemben dejavnik družbenega razvoja. "Skozi šport se povezuješ sam s sabo, krepiš telo, obenem razvijaš tudi um. Skozi šport se povezujejo različne generacije, organizacije in v času velikih tekmovanj se povezuje tudi Slovenija," je povedal.

Na otvoritvi sta bila prisotna tudi nekdanja vrhunska slovenska smučarska tekačica Petra Majdič in telovadec Sašo Bertoncelj, ki sta ob pomoči otrok iz OŠ Brinje preizkusila novo pridobitev. Majdičeva je v krajšem nagovoru otrokom poudarila pomen trdne volje pri zasledovanju svojih ciljev: "Jeklena volja je bila ključna za marsikateri moj uspeh," je dejala.

Podpredsednik OKS Janez Sodržnik pa je ob novi pridobitvi za Grosuplje poudaril, da je lokalno okolje ključno za širši razvoj športa. "Velikokrat v šali rečem, da vrhunski športniki ne rastejo na drevesih. Njihov razvoj se začne na lokalnih igriščih in poligonih, kot je ta."

Članki iz rubrike