All Star

VIDEO: Ogrevanje Dončiča pred današnjo tekmo zvezd, neverjeten met s sredine igrišča

M.K. / STA
19. 2. 2023, 08.46
Posodobljeno: 19. 2. 2023, 08.57
Deli članek:

V Salt Lake Cityju ta konec tedna poteka vikend vseh zvezd severnoameriške lige NBA. Glavni dogodek bo ponoči, ko se bosta ob 2.30 pomerili ekipi LeBrona Jamesa in Giannisa Antetokounmpa. Igral bo tudi slovenski as Luka Dončić.

Profimedia
Luka Dončić

Triindvajsetletni Ljubljančan je na uradnem treningu košarkarjev, izbranih za glavni obračun v noči na ponedeljek, navduševal predvsem z različnimi meti. Enega od teh je s sredine igrišča zadel celo obrnjen s hrbtom proti košu.

Trenirala pa nista James in Antetokounmpo. James se je temu odpovedal zaradi osebnih razlogov, Grk pa celi poškodbo zapestja. Na glasovanju za tekmo zvezd sta prejela največ glasovin bosta eno uro pred glavnim obračunom izbrala svoji ekipi iz bazena 22 igralcev.

Lillard postal kralj trojk

Ponoči sta v zvezni državi Utah potekali tekmovanji v metanju trojk in zabijanju. Kralj trojk je pričakovano postal Lillard. V finalu je s 26 točkami ugnal košarkarja Indiana Pacers, Buddyja Hielda (25) in Tyresa Haliburtona (17),

V prvem krogu je imel sicer Haliburton najboljši izkupiček (31), Lillard je bil drugi (26).

Lillard, sedemkratni udeleženec tekme vseh zvezd, je v tretjem poskusu le osvojil krono najboljšega v metanju trojk. "Pravijo, da gre v tretje rado. Ponosen sem, da mi je to uspelo prav tukaj ob ponovni vrnitvi v to zvezno državo," je dejal 32-letnik, ki je nedaleč stran od Salt Lake Cityja v Ogdenu igral tudi za univerzitetno ekipo Weber State.

"Najboljši strelci v zgodovini te igre so vsaj enkrat osvojili to lovoriko. Ker sem nastopil že nekajkrat in ostal praznih rok, sem si tokrat močno želel vsaj te ene zmage. Zdaj se lahko upokojim od tega tekmovanja," je še dodal Lillard.

Presenečenje v zabijanju

V zabijanju pa je krona presenetljivo pripadla McLungu. Vsega 188 cm visoki branilec iz Virginije je v NBA odigral vsega štiri tekme, po atraktivnih zabijanjih pa je bil znan že v času študija.

Pred kratkim se je iz razvojne lige pridružil Philadelphii 76ers, nekaj dni kasneje pa slavil v zabijanju s popolnimi 100 točkami v finalu. V njem je ugnal Treya Murphyja (New Orleans Pelicans), ki je zbral 98 točk.

Nastopala sta še Jericho Sims (New York Knicks) in Kenyon Martin (Houston Rockets) in izpadla v prvem krogu.

V spretnostnem izzivu je slavila trojica Utah Jazz, Jordan Clarkson, Collin Sexton in Walker Kessler.

Že preteklo noč pa je ekipa Paua Gasola dobila turnir vzhajajočih zvezd lige. Najkoristnejši igralec je postal Jose Alvarado (New Orleans Pelicans).