Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 20.09.2018 11:40:46

ŠKANDAL! Dončićevi z 10 MILIJONI, da bi se izognili KAZNI LIGE NBA - ne boste verjeli RAZLOGU ...

Lastnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks Mark Cuban bo organizacijam, ki se borijo za pravice žensk, doniral 10 milijonov. s tem pa se je izognil morebitni kazni s strani vodstva lige NBA. To je ugotovilo, da pri teličkih iz Dallasa, zanje bo v novi sezoni igral Luka Dončić, niso posvečali dovolj pozornosti delovnim razmeram žensk v klubu.

S tem so se Dončićevi telički izognil visoki kazni s strani vodstva lige NBA. To je ugotovilo, da pri Dallasu, za katerega bo v novi sezoni igral slovenski super talent, niso posvečali dovolj pozornosti delovnim razmeram žensk v klubu.

Preiskava je namreč razkrila, da so ženske v Dallas Mavericks več kot 20 let trpele nadlegovanje. "Rezultati neodvisne preiskave so zaskrbljujoči in slabi. Cuban je objektivno odgovoren za kulturo in delo zaposlenih," je v sredo povedal komisar lige NBA Adam Silver.

Cuban bo skušal zagato rešiti z delovnimi reformami v klubu, organizacijam za boj pravic žensk pa bo doniral 10 milijonov evrov. Po mnenju lige NBA je to pomemben korak za prihodnost franšize.

Tudi prvi mož teličkov Cuban je v sredo nagovoril javnost: "Najprej bi se rad opravičil vsem ženskam, ki so vpletene ... Žal mi je, da tega nisem prej prepoznal."

Po poročanju tujih tiskovnih agencij je liga NBA začela tudi s svojo preiskavo. O slabih delovnih razmerah žensk v košarkarskih klubih je pred sedmimi meseci poročal ameriški športni medij SI.com.

Največ obtožb je takrat letelo proti Terdemi Usseryju, nekdanjemu predsedniku Dallasa, ki je položaj zapustil leta 2015. Po poročanju Sports Illustrated se je Ussery posluževal neprimernega obnašanja, seksualnih usmerjenih komentarjev in otipavanja. Nekdanji predsednik Dallas je vse zanikal.

Značke: košarka, nba, ženske

Članki iz rubrike