900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.09.2018 21:18:36

Vojska za velike stvari? Košarkarji Petrola Olimpije povedali, kaj jih ZANIMA!

Petrol Olimpija
alesfevzer.com
Slovenski košarkarski prvaki, igralci Petrola Olimpije, bodo v novi sezoni igrali v treh različnih tekmovanjih, najvišje cilje imajo na domačih tleh. Trener Zoran Martić bo imel na voljo prenovljeno, 18-člansko ekipo, novi kapetan je Mirza Begić.

Petrol Olimpija sezono začenja v Laktaših na superpokalu lige Aba. Ljubljančani bodo igrali v petek ob 20.30 proti Crveni zvezdi. Če bodo uspešni, jih v sobotnem polfinalu čaka zmagovalec para Cedevita - Zadar. Finale bo sicer v nedeljo.

Že v ponedeljek jih čaka prva domača tekma, tudi ta bo superpokalna. V Hali Tivoli jim bo ob 20. uri nasproti stal pokalni prvak Sixt Primorska.

Sicer pa bo Petrol Olimpija v sezoni 2018/19 igrala v državnem prvenstvu, kjer bo branila naslov, v ligi Aba in ligi prvakov.

V primerjavi s prejšnjo sezono so zmaji okrepili svoje vrste, novinci oziroma povratniki so Miha Lapornik, Marko Simonović (iz Italije se sicer v Slovenijo vrača decembra, takšen je bil dogovor ob podpisu pogodbe), Luka Šamanić, Jan Rebec, Marvin Jones, Jalek Felton, Petar Vujačić, Blaž Mesiček in Aleksandar Lazić. Zadržali so Jana Špana, Jana Barbarića, Dražena Bubnića, Erjona Kastratija, Mirzo Begića, Igorja Tratnika, Issufa Sanona, Bojana Radulovića in Roka Badžima.


Ostal je tudi glavni trener Zoran Martić, ki bo mu bodo pomagali Stipe Modrić, Marko Anđelković in Gregor Hafnar. Ekipa je sestavljena, direktor Roman Lisac pa ne izključuje prihoda še kakšnega igralca.

Kot je poudaril Lisac, so se zavestno odločali za mlade in perspektivne igralce, saj gradijo novo Olimpijo, s tem v mislih si želijo napolniti tudi dvorano Stožice, zato vsakodnevno iščejo načine, kako privabiti na tekme čim več ljudi.

"Pogoji so vsak teden, mesec boljši. Nimamo razlogov za nezadovoljstvo. Smo mlada ekipa. Pred nami so veliki izzivi, tekmovanja na treh ravneh. Od javnosti pričakujemo potrpežljivost. Želim si, da bi gledalci prišli v večjem številu na tekme. To bi bila potrditev našega dela," je na današnji novinarski konferenci dejal Martić.

Njegova podaljšana roka na igrišču bo Begić, nov kapetan Petrola Olimpije je ob tem dejal: "Zame je to velika čast. Po najboljših močeh bom skušal pomagati soigralcem in štabu. Pričakujem, da damo svoj maksimum na vsaki tekmi in treningu, ne glede na nasprotnika. To je edini način, da napredujemo kot ekipa."

Predsednik kluba Tomaž Berločnik je poudaril, da je zadovoljen z delom, ki ga je s svojo ekipo opravil v zadnjem letu, odkar je prevzel položaj. "Glavna prioriteta je finančna sanacija dolga," je povedal in dodal, da načrtujejo konec finančne sanacije do junija 2020. Veseli ga, da so poplačali obveznosti do igralcev, ti plače zdaj dobivajo redno.

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike