Mobilna verzija
14:07 19. junij 2018

TO JE TO! Znano je, kateri ZLATI FANTJE bodo zastopali SLOVENIJO na prvi naslednji tekmi po evropskem naslovu! NAVDUŠENI boste!

ku

Novi selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil prvi seznam košarkarjev za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. In milo rečeno gre za veliko presenečenje.

trifunovic

Foto: Grega Wernig

Na seznamu so se namreč znašli tudi igralci iz Evrolige, za katere je bilo najprej rečeno, da ne bodo mogli nastopiti, zaradi prekrivanja terminov.

doncic dragic
fiba

Tako sta na seznamu oba zvezdnika Reala Luka Dončić in Anthony Randolph, le da je pri Američanu zvezdica. Zvezdica pa je tudi pri drugem naturaliziranem igralcu na seznamu Alenu Omiću, ki se je potem, ko je izpadel iz igre pred evropskim prvenstvom, znova znašel med izbranci.

randolph
fiba

Seveda ni jasno, kako bo vse skupaj potekalo, kdo bo izpadel in ali bodo vsi reprezentanti na voljo Trifunoviću, je pa jasno, da je to veliko presenečenje. Je pa seveda selektor razložil, da je glede na spor med Fibo in Evroligo nejasno, kako bodo igralci lahko prišli. Dejal je, da si "igralci zelo želijo nastopati za slovensko reprezentanco." Poleg tega je dejal, da se je pogovarjal z vsemi in da so bili vsi navdušeni, da so se znašli na seznamu. Tudi igralci, ki igrajo v Evroligi. 

Na seznamu sta seveda trenutno najbolj vroča strelca Klemen Prepelič in Jaka Blažič, ob njima pa je kljub reprezentančni upokojitvi tudi Gašper Vidmar! Za centra reprezentance je Trifunović dejal, da se bosta dobila v kratkem in da Vidmar ni rekel ne ne, ne ja reprezentanci. 

basket seznam
kzs

Vaš prispevek