Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 17.10.2017 10:31:47

Kokoškov: Ta ekipa pripada Trifunoviću, zato naj ostane selektor tudi na SP

www.alesfevzer.com
Potem ko so evropski košarkarski prvaki dobili novega selektorja, je bilo veliko govora o tem, da je bilo imenovanje dosedanjega pomočnika Rada Trifunovića trdno povezano z Igorjem Kokoškovom.

Načrt zveze naj bi bil naslednji: Rado Trifunović se bo po potrebi posvetoval s pomočnikom trenerja Utaha in skušal slovensko izbrano vrsto uspešno popeljati skozi kvalifikacije, na svetovnem prvenstvu bo ekipo spet prevzel Kokoškov, Trifunović pa bo kajpak ostal v ožjem strokovnem vodstvu.

Vendar, kot je včeraj v pogovoru za Planet povedal srbski strokovnjak, se to morda ne bo zgodilo. "To je najmanj pomembno. V tem trenutku je o tem odveč govoriti," je Kokoškov temu vprašanju najprej zmanjšal pomembnost, potem pa konkretno izpostavil svoje mnenje o tem: "Vsak, ki želi dobro slovenski košarki, mora zdaj dati Trifunoviću polno podporo. Ti fantje zdaj pripadajo njemu in njegovi novi ekipi. Moje osebno mnenje je, da si selektor, ki vodi reprezentanco v kvalifikacijah, in ki se bo uvrstil na prvenstvo, zasluži, da ostane v vlogi selektorja tudi na velikem tekmovanju."


Tvorec največjega uspeha slovenskega športa je vesel, da so veljaki zveze dirigentsko palico potisnili v roke Trifunovića: "Gre za mladega in zelo perspektivnega trenerja, za izjemnega človeka. Njegovo imenovanje za selektorja kaže na to, da zveza dela strateško."

TRIFUNOVIĆ: NAŠA DOLŽNOST JE UVRSTITEV NA SP
Trifunović je bil izbran za selektorja tudi ali predvsem zaradi prepričanja, da bo nadaljeval s pristopom, ki je slovenski košarki prinesel zlato kolajno. "Še vedno bomo gojili hitro igro, takšno, kot doslej. Ni pametno, da bi prenehali s tovrstnim sistemom, dobro je vztrajati. V sodelovanju z Igorjem bomo to lažje speljali," je iz ZDA, kjer izpopolnjuje svoje košarkarsko znanje povedal Trifunović, potem pa kljub dejstvu, da kvalifikacije nikakor ne bodo enostavne, še dodal: "Naša želja je uvrstitev na svetovno prvenstvo. Pravzaprav je to naša dolžnost."

Članki iz rubrike