Košarka

Dragić za zmago v Portlandu prispeval 19 točk

STA/J.P.
5. 4. 2014, 08.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V severnoameriški košarkarski ligi NBA se vrstijo odločilni boji za preboj v končnico prvenstva. Tik pod robom končnice v zelo tesni zahodni konferenci ostajajo košarkarji Phoenix Suns, ki so slavili zmago v gosteh pri Portlandu s 109:93.

Reuters

Slovenski organizator igre Goran Dragić je pri 45 zmagi v sezoni sodeloval z 19 točkami, ob metu iz igre 7:19.

Na Zahodu potekajo ostri boji za preostala štiri mesta v končnici. Končnico so si že zagotovile ekipe San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Clippers in Houston Rockets. Portland in Golden State sta na petem in šestem mestu z 49 in 47 zmagami, Dallas je šesti s 46 zmagami, na osmem in devetem mestu pa sta Memphis in Phoenix povsem izenačena s 45 zmagami in 31 porazi.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA se vrstijo odločilni boji za preboj v končnico prvenstva.

V boju za mesto v drugem delu sezone ne popuščajo košarkarji Memphisa, ki so ponoči pod domačima obročema premagali ekipo Denver Nuggets s 100:92. Beno Udrih v vrsti Memphisa znova ni dobil priložnosti za igro. Dragića in druščino od konca rednega dela sezone loči še šest tekem, v noči na ponedeljek bodo gostili ekipo Oklahoma City Thunder.

V vzhodnem delu lige NBA je razdeljenih že šest vstopnic za drugi del prvenstva (Miami, Indiana, Toronto, Chicago, Brooklyn in Washington), za preostala dva mesta se potegujejo ekipi Charlotte in Atlante, pod robom s teoretičnimi možnostmi za preboj v končnico pa so košarkarji New York Knicks in Clevelanda.