Košarka

Dragiću z komolcem razbil oko

STA/M.J.
29. 3. 2014, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Košarkarji Phoenix Suns so v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 112:88 porazili New York Knicks, najzaslužnejši za šesto zaporedno zmago Phoenixa pa je bil slovenski reprezentant Goran Dragić. V dvaintridesetih minutah in šestih sekundah je zbral 32 točk, štiri podaje, dva skoka in dve ukradeni žogi ter bil najboljši strelec in igralec dvoboja.

V ekipi Knicks je bil prvi strelec zvezdnik Carmelo Anthony, vendar ga je P.J. Tucker (11 točk, 7 skokov) dobro zaustavljal in je z metom 8:20 dosegel 21 točk, Amare Stoudemire pa je z metom 8:16 zbral 19 točk. Dragić je samo v prvi četrtini zadel 18 točk, ta del pa je njegova ekipa dobila s 34:26. Dragića je ob koncu druge četrtine z komolcem v levo oko zadel Tyson Chandler, slovenski reprezentant je dobil pet šivov in nato ponovno vstopil v igro. "Skušal se se dokopati žoge pred njim, obrnil se je in me zadel v oko. Ne vem, kaj se dogaja, vedno to levo oko. Že petkrat so mi šivali prebito kožo ob njem, drugič v tej sezoni," je dejal Dragić.

New York je imel še možnosti za zmago, ko je bilo pred koncem prvega polčasa 44:37 za domače. Ko pa sta Dragiću v napadu začela izdatno pomagati še Eric Bledsoe in Markieff Morris (po 16 točk), so se gostitelji dokončno zagotovili zmago, saj so z delnim izidom 18:3 polčas dobili z 62:40. Med tekmo so vodili že za 32 točk, največ v sezoni. "Tekmeci niso igrali dobre obrambe. To je bil večer, ko smo lahko delali vse, kar smo hoteli. Vedno se je našel kdo, ki je bil prost ter je lahko neovirano metal," je ocenil Dragić.

Ker je ekipa Golden State Warriors premagala Memphis Grizzlies s 100:93, za poražene goste Beno Udrih znova ni igral, je Phoenix sedaj na sedmem mestu zahodnega dela lige, vendar le z zmago prednosti pred Memphisom in Dallasom, ki tako ostajata v napetem boju za končnico. "Na zahodnem delu lige je res noro. Vseh prvih devet ekip si zasluži končnico, na voljo pa je le osem mest. Mi se bomo osredotočili le na našo igro. Če bomo nadaljevali s takimi predstavami, kot smo jo prikazali tokrat, se nam ni treba bati," je dodal Dragić.

Večer je zaznamoval tudi LeBron James, ki je dosegel svoji prvi trojni dvojček v sezoni. S 17 točkami, 10 skoki in 12 podajami je vodil ekipo Miami Heat, branilko naslova, do zmage v Detroitu s 110:78. Pistonsi so ob polčasu počastili spomin na generacijo, ki je leta 1989 osvojila naslov prvaka, vendar Isaiah Thomas, Joe Dumars, Bill Laimbeer, Rick Mahorn in Vinnie Johnson niso bili dovolj za motivacijo sedanji generaciji, ki je gladko izgubila dvoboj.

V gosteh so visoko zmagali tudi igralci San Antonio Spurs, ki trenutno vodijo v ligi. Italijan Marco Belinelli, ki je dosegel šest trojk (27 točk), in Tim Duncan (20 točk) sta s soigralci premagala Denver Nuggets s 133:102, kar je šestnajsta zaporedna zmaga San Antonia. Ekipa Minnesota Timberwolves je doma z izjemno predstavo "odpihnila" Los Angeles Lakers s 143:107.