Košarka

Odični Nachbar MVP sedmega kroga evrolige

STA / S.R.
30. 11. 2013, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenski košarkar Boštjan Nachbar je z ekipo Barcelone turškemu moštvu Fenerbahčeja prizadejal prvi poraz v sezoni. Turki so v sedmem krogu evrolige v gosteh klonili z 81:94, Nachbar pa je bil s 23 točkami prvi strelec ekipe, dosegel je tudi devet skokov ter si s tem dosežkom prislužil naziv najkoristnejšega igralca tega kroga evrolige.

Grega Wernig

Nachbar je Barcelono sinoči popeljal v top 16 klubov, v prvem nastopu za svojo novo ekipo je dosegel indeks 31, kar je bilo največ med vsemi moštvi, ki so zmagala. Zadel je štiri mete od šestih za dve točki, tri trojke od petih in šest od sedmih prostih metov. Devet ujetih žog zanj pomeni rekord kariere, dodal pa je še podajo, blokado in nase "potegnil" sedem prekrškov.

Ta teden je poseben za ljubitelje slovenske košarke, saj si je naziv MVP igralca kroga priboril tudi Sasu Salin iz Olimpije v 7. krogu evropskega pokala. Salin si je priznanje v drugoligaškem evropskem klubskem tekmovanju prislužil z odlično predstavo na sredini tekmi z Asvelom (86:48), ki jo je končal s statističnim indeksom 32 in 25 doseženimi točkami.

Finski košarkar je v Stožicah zadel skorajda vse, kar je vrgel proti košu (met za tri je imel 5-6), dodal pa še po tri skoke in podaje ter ukradel štiri žoge.