Košarka

Druga priložnost za Krko

STA / S.R.
20. 5. 2013, 09.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Košarkarji Krke imajo drugo priložnost, da četrtič zapored postanejo državni prvaki. V finalu lige Telemach vodijo z 2:1 in za skupno slavje potrebujejo le še eno zmago. Tekma v dvorani Stožice se bo začela ob 18. uri.

Grega Wernig / Ekipa

Za Novomeščane je to druga zaključna žogica za zmago, potem ko so prvo zapravili v petek v domači dvorani. Poleg četrtega zaporednega naslova je lahko to njihov šesti v zgodovini košarke v dolenjski prestolnici.

Na drugi strani igralci Uniona Olimpije v en glas napovedujejo, da bodo naredili vse, da izsilijo odločilno peto tekmo, ki je na sporedu v sredo v dvorani Leona Štuklja. Prav uspeh v petek v Novem mestu, ko so vodili večji del srečanja in na koncu zasluženo slavili s petimi točkami prednosti, jim je dal dodaten zagon in dokazal, da lahko ob kolektivni igri in maksimalni angažiranosti premagajo favoriziranega tekmeca.

V zgodovini državnih prvenstev Slovenije se še ni zgodilo, da bi ekipa obrnila zaostanek 0:2 v končno zmagoslavje. Že večkrat pa so moštva vodila z 2:1 in na koncu izgubila finale, nazadnje Union Olimpija proti Krki v sezoni 2010/11.