Košarka

Udrih glede nastopa molči

STA / S.R.
21. 3. 2013, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski košarkar v ligi NBA Beno Udrih je po sinočnjem porazu njegove ekipe Orlando Magic v New Yorku zavrnil pogovor s slovenskimi novinarji.

Reuters

Vendar pa je mimo mikrofonov zanikal, da bi zavrnil igranje za slovensko reprezentanco. Udrih po tekmi tokrat sicer ni pobegnil pred novinarji skozi zadnja vrata, kot 1. februarja, ko je bil v New Yorku z ekipo Milwaukee Bucks, vendar je odločno zavrnil odgovor na vsako vprašanje pred snemalnimi napravami, še posebej glede igranja za slovensko reprezentanco.

Na krajšem neformalnem pogovoru pred tekmo je zagotovil, da ni nikoli povedal, da ne bo igral za slovensko reprezentanco, ki jo letos čaka evropsko prvenstvo v domovini. Časopis Orlando Sentinel je sicer pred dobrim tednom dni objavil, da Udrih ne bo igral za reprezentanco in navedel košarkarjevo izjavo, da ni več star 19 let, ima ženo in je nastopil čas za družino. Udrih je povedal tudi, da po naporni NBA sezoni načrtuje počitek.

Iz Košarkarske zveze Slovenije so nekaj dni po tej izjavi za floridski časopis sporočili, da je Udrih v telefonskem pogovoru s selektorjem Božidarjem Maljkovićem poudaril, da nikoli ni dejal, da ne bo zaigral za izbrano vrsto. To je povedal tudi sinoči, čeprav pa ni potrdil, da bo zanesljivo igral in vprašanje njegovega nastopa v Sloveniji tako ostaja odprto.

V pogovoru s slovenskimi novinarji v dvorani Barclays center v Brooklynu je Udrih konec februarja povedal, da se glede reprezentance še ni dokončno odločil. Ena od ovir je vprašanje pogodbe za naslednjo sezono v NBA.

"Če nimam pogodbe, vsekakor ne bom igral. So pa tudi drugi razlogi. Vseeno še malce dvomim v reprezentanco, saj se to, kar se mi je zgodilo v preteklosti, ne da kar tako pozabiti. Bomo videli, kaj bo," je dejal Udrih, ki še vedno ni pozabil preteklih sporov z nekdanjim selektorjem Memijem Bečirovičem.

Udrih je sinoči v Madison Square Gardnu pokazal dobro predstavo in dvakrat atraktivno zadel iz igre, vendar pa zmaga domače ekipe ni bila nikoli vprašljiva, saj so si kratkohlačniki v prvi in predvsem tretji četrtini zgradili neulovljivo prednost.

Za domače je bil najboljši strelec J.R. Smith z 22 točkami, po treh tekmah premora zaradi poškodbe pa se je v velikem slogu vrnil Carmelo Anthony, ki je v 33 minutah igre dosegel 21 točk za skupno zmago 106:94.

Polna dvorana je posebej pozdravila tudi nekdanjega zvezdnika New York Knicks Patricka Ewinga, ki se je preselil med televizijske komentatorje in rednega obiskovalca tekem v Madison Square Gardnu režiserja Spike Leeja, ki je praznoval 56 rojstni dan. Med znanimi obrazi, ki so tekmo ogledali iz prve vrste, je bil tudi filmski igralec John Leguizamo.

Pri gostih sta po 14 točk dosegla Tobias Harris in Andrew Nicholson, Udrih, ki je prvič stopil na parket v drugi četrtini, pa je bil s 13 točkami tretji strelec ekipe. Zadel je pet od osmih metov za dve točki iz igre ter tudi vse tri proste mete. Po podajah (osem) je bil celo najboljši igralec tekme, v statistiko pa se je vpisal še s tremi skoki.

Trener Orlando Magic Jacque Vaughn je dejal, da je z Udrihom, kot vodjo postave s klopi, zelo zadovoljen. Zavrnil pa je odgovor na vprašanje ali ga bo poskušal igralca, ki se je pred kratkim priselil iz Milwaukeeja, obdržati tudi v naslednji sezoni z besedami, da se s kadrovskimi zadevami ne ukvarja.