mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
1 20.09.2018 11:25:42

'NADHUD' UDAREC za hokejiste JESENIC! Do nadaljnjega NE BODO mogli računati na SVOJEGA NAJBOLJŠEGA!

www.alesfevzer.com
Ponedeljek je bil za Jeseničane slab dan. Ne le da so v državnem prvenstvu izgubili točko proti Slaviji Junior, prejeli so še veliko hujši udarec.

Na prvi tekmi domačega prvenstva jo je namreč resneje skupil prvi napadalec oziroma kar prvi mož moštva, David Rodman. Za kakšno poškodbo gre in koliko časa bo odsoten, nam včeraj glavni trener Gaber Glavič ni razkril oziroma ni mogel razkriti. Gre sicer za poškodbo v spodnjem delu telesa, utrpel jo je na tekmi proti Založanom, ko je nanj padel eden od tekmecev, po čemer je lahko odšel samo v slačilnico. Izkušenega napadalca zdaj čaka specializirani pregled, ki bo povedal, kako hudo je z njim in koliko časa ga bodo Jeseničani pogrešali.

"Danes zagotovo ne bo igral," nam je v torek zatrdil glavni strateg naših prvakov, ki se bo z ekipo danes prvič odpravil na pot, v ligi AHL železarje čaka prvo gostovanje. "Obiskali" bodo Sterzing, kjer jih čaka boj z Vipitenom, moštvom, ki ga vodi slovenski selektor Ivo Jan in kjer igra napadalec Jure Sotlar. "Časi res niso rožnati. Da smo izgubili Davida, je hud udarec za tako klop, kakršno imamo, to je velik minus. Smo res podhranjeni, a tako je," se je že sprijaznil Glavič, ki pričakuje vroče gostovanje, kjer njegove varovance čaka vse prej kot lahko delo: "Zmaga bi bila velik uspeh."


Za konec smo se še malo ozrli v ponedeljkovo dejanje na gorenjskem ledu, kjer se je Slavija Junior na čelu z vratarjem Juretom Pavličem, ki je moral posredovati pri kar 73 strelih, izredno izkazala. "Že drugo tekmo zapored proti nam je stal na glavi. Slavija Junior ni slaba ekipa, tekma je bila težka, hkrati so vsi najbolj motivirani, ko se pomerijo s prvakom. Z igro sem bil sicer zadovoljen, bil sem miren in verjel sem, da bo naslednji strel pristal v golu, na koncu se je to tudi zgodilo. Vemo, da v našem hokeju obstajajo stereotipi, kot je ta, da bi morali mi vsaki slovenski ekipi dati 10 golov, a tega kmalu ne bo več. Prihajajo novi igralci, igralci, s katerimi kvalitetno delajo v vseh klubih," je še končal naš sogovornik.

Zupančič debitiral z zmago

Pretekli vikend Feldkirch, ki ga vodi trener Nik Zupančič in kjer igra slovenski branilec Matic Jančar, ni odigral uvodne tekme lige AHL, saj so v Milanu, kjer si kruh služita Eric Pance in Maks Selan, nastale težave pri ledeni ploskvi. Feldkirch je svojo prvo tekmo tako odigral v torek, ko je gostil Bregenzerwald in tega premagal s 6:3. Jančar je moral enkrat na klop za kaznovane.

Članki iz rubrike