Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

bk
bk
0 09.07.2018 12:50:15

Znan spored lige AHL, to sezono 4 VEČNI DERBIJI, v sistemu tekmovanja VELIKA sprememba

Martin Metelko
Le nekaj dni več kot dva meseca še in začela se bo nova, tretja sezona lige AHL, v kateri bosta igrala najboljša slovenska kluba Sij Acroni Jesenice in Slovenske železnice Olimpija.

V soboto, 15. septembra, bodo padli prvi ploščki, za katere se bo tudi to sezono borilo 17 moštev. Novinec je Milano, ki bo nadomestil finančno obubožano Egno. V ligi bo sicer osem italijanskih, sedem avstrijskih in dva slovenska kluba. Prav za Milano pa bo v prihodnji sezoni zaigral zadnje sezone branilec SŽ Olimpije, Maks Selan.

Če je bilo lani že na sporedu rednega dela lige AHL šest večnih derbijev, pa bomo v letošnji izdaji v rednem delu spremljali štiri. Prvi je na sporedu 27. oktobra v Podmežakli, slab mesec kasneje, 25. novembra, bodo slovenski prvaki prvič obiskali Tivoli, tretji obračun večnih tekmecev bo »božični«, in sicer 22. decembra prav tako v Ljubljani, zadnjega pa bodo Jesenice gostile 12. februarja naslednje leto. Prva izida s teh tekem bosta štela tudi za državno prvenstvo.


Gorenjci bodo sicer sezono 15. septembra odprli v jeseniški dami, kjer bodo železarji drsali s Cortino, Ljubljančani pa se bodo najprej podali na pot s ciljem v Fassi.

Enako kot preteklo sezono bo v rednem delu tekmovanja, ki se bo končal 2. marca, vsak klub odigral 40 tekem, in sicer po sistemu vsak z vsakim po dvakrat, osem obračunov pa bo odigral znotraj svoje geografske skupine. Jesenice in Olimpija sta del regionalne skupine vzhod, v kateri so še Zell am See, Salzburg 2 in KAC Celovec 2.

Najpomembnejša novost pa je ta, da bo liga možnost uvrstitve v končnico ponudila večjemu številu ekip. Po rednem delu bo v drugi del sezone napredovalo 12 ekip, najboljše štiri bodo neposredno uvrščene v četrtfinale, klubi med med 5. in 12. mestom, po sistemu 5.–12., 6.–11., 7.–10.,8.–9., se bodo še enkrat udarili za preostala štiri mesta v končnici. Ta si bodo zagotovile ekipe, ki bodo v teh dvobojih prve prišle do dveh zmag. Četrtfinale se bo igral na štiri zmage, polfinale na tri, finale pa spet na štiri dobljene tekme.

Članki iz rubrike