Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 05.07.2018 09:10:42

Anže Kopitar (tudi) o slovitemu Zlatanu Ibrahimoviću: Pogovarjala sva se kakšne pol ure, obdelala sva tudi ...

Martin Metelko
Anže Kopitar že lep čas uživa v domačih krajih, tokrat nam je posvetil nekaj svojega dragocenega časa. Z njim smo se pogovarjali tudi o Zlatanu Ibrahimoviću in LeBronu Jamesu.

Da je za Anžetom Kopitarjem najboljša sezona v 12-letni karieri lige NHL, da je vknjižil rekordnih 92 točk, da je v prvem krogu končnice s Kralji pometel kasnejši finalist Stanleyjevega pokala Vegas, so že večkrat prežvečene teme. Prav zato smo se jim ob našem prvem poletnem srečanju z najboljšim slovenskim hokejistom izognili v največji možni meri.

Anže Kopitar je že kakšen mesec doma. Iz soja losangeleških žarometov (dejal je, da tega pravzaprav sploh ni) se je kot vsako sezono rade volje »umaknil« domov. Anže je po naravi človek, ki potrebuje dinamiko, spremembe; ne predstavlja si, da bi bil 12 mesecev v Los Angelesu, zato se z veseljem usede na letalo, ki ga pripelje v domovino. "To mi da novega zagona, spet se lahko vidim s prijatelji, okoliš, v katerem sem rasel, pa mi da novo energijo za dobre priprave," je pojasnil.


Med drugim smo se z našim hokejskim asom pogovarjali o dveh velikih športnih zvezdnikih, ki si kruh prav tako služita v mestu angelov. No, eden od njiju si ga bo tam šele začel služiti. V tem tednu je namreč postalo jasno, da bo LeBron James kmalu postal prebivalec tega mesta, v katerem ima košarka še vedno veliko prednost pred hokejem. A to Kopiju ugaja. "Je v redu, ker lahko mi tako iz ozadja napademo vrh, kar pa je še boljše," je dejal.

V isti sapi smo ga povprašali tudi o še enem športnem velikanu, s katerim pa si L.A. že deli, Zlatanom Ibrahimovićem. S tem se je AK11 že srečal. "Vsi me najprej vprašajo, v katerem jeziku sva se pogovarjala," nam je na prav to vprašanje odgovoril Anže. "Zna nekaj srbohrvaščine, malo sva se pogovarjala v tem jeziku, večinoma pa v angleščini," je pojasnil in nam še zaupal, kakšno je bilo srečanje z nogometašem. "Je zelo prijeten, zelo dober človek, ni tak, kot je predstavljen v javnosti. Moram povedati, da sva se pogovarjala kakšne pol ure, obdelala sva tudi moj čas na Švedskem, pogovor je bil zelo zanimiv. Je pa povsem navaden človek, kot smo mi vsi," je zatrdil Kopi. Telefonskih številk si sicer nista izmenjala, a Gorenjec ne izključuje možnosti, da se ne bi več srečala: "Zdaj res ni bilo časa, mogoče pa tudi to še pride."

CELOTEN POGOVOR Z ANŽETOM KOPITARJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: kopitar, nhl

Članki iz rubrike