Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.03.2018 10:45:42

Starejši je, BOLJŠI je: Sijajni Kopitar tik pred REKORDNIM dosežkom!

Anže Kopitar
Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je v ligi NHL vpisalo pomembno zmago v boju za končnico prvenstva. Kralji so, tudi z odločilno pomočjo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, v gosteh v Saint Paulu po podaljšku s 4:3 premagali ekipo Minnesota Wild ter ostajajo med najboljšo osmerico v razvrstitvi zahodne konference.

Kralji so povedli ob koncu uvodne tretjine, ko je zadel v polno Tanner Pearson. V drugi tretjini je na 2:0 povišal Jeff Carter, z golom ob power playju. A so do konca tretjine domači poskrbeli za izenačenje, zadela sta Zach Parise in Eric Staal.

Ob koncu zadnje tretjine so se kralji znašli v skorajda izgubljenem položaju, ko so manj kot tri minute pred koncem gostitelji z golom Joela Erikssona povišali na 3:2. A je to bil račun brez krčmarja. Napadalna trojka Los Angelesa Dustin Brown, Drew Doughty in Anže Kopitar je 46 sekund pred koncem poskrbela za izenačenje na 3:3 in podaljšek. Odločilni zadetek je prispeval Brown, s podajama pa sta mu pomagala Doughty in Kopitar.

Carter je 33 sekund pred koncem podaljška nato zadel za zmago 4:3, pri njegovem drugem zadetku na tekmi je bil podajalec tudi vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 24 strelov tekmecev.

Kopitar je z zadnjo podajo zbral že 81. točko v letošnji sezoni. Do tega trenutka je zbral 29 golov in 52 podaj, toliko točk pa je v rednem delu lige NHL uspel zbrati le še v sezoni 2009/10. A ta dosežek bo zagotovo popravil, saj je do konca rednega dela še devet tekem. Dovolj, da dvanajsto sezono v ligi NHL krona s spoštovanja vrednim izkupičkom točk.

Los Angeles naslednja tekma čaka že v torek oziroma v noči na sredo, ko bodo člani kalifornijske zasedbe igrali pri Winnipegu. Kalifornijski hokejisti si 86 točk delijo z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, enako število točk ima tudi Colorado. Do konca rednega dela sezone kralja čaka še devet tekem.

Izidi
Minnesota Wild - Los Angeles Kings      3:4 (podaljšek)
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)
Buffalo Sabres - Nashville Predators    0:4
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets   4:5 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Florida Panthers   0:2
Arizona Coyotes - Calgary Flames        5:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike