kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.03.2018 22:53:37

Jeseničani dobili tekmeca v polfinalu alpske lige

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili tekmece v polfinalu alpske lige.

Potem ko so v četrtfinalu gladko v štirih tekmah premagali SŽ Olimpijo, je danes branilec naslova, južnotirolski Ritten, s skupnim izidom 4:1 v zmagah ugnal mlado zasedbo Salzburga in se prebil v polfinale. Ekipi bosta dvoboj začeli naslednji teden.

Slovenski četrtfinale se je končal hitro, po le štirih tekmah, na katerih so Jeseničani ljubljanske tekmece ugnali s 4:3, 3:2 po podaljšku, 5:0 in 6:0. Zadnjo tekmo so odigrali v torek ter si tako priborili nekaj več počitka pred nadaljevanjem, saj se bo polfinale začel naslednji teden, prve tekme bodo 22. marca.



Ritten, drugouvrščena ekipa rednega dela, je v boju za polfinale potreboval pet tekem z ekipo Red Bull Junior. Po začetnem porazu z 1:3 je nanizal samo zmage, z 2:0, 4:1, 4:1 in danes še s 4:3 po podaljšku ter se tudi zanesljivo uvrstil med zadnje štiri ekipe.

V drugem polfinalu že čaka Asiago, najboljše moštvo rednega dela, ki je tako kot Jeseničani v le štirih tekmah odpravil Sterzing, tekmeca pa še nima. V paru med Feldkirchom in Pustertalom je namreč izid v zmagah po današnji peti tekmi šele 3:2 za Pustertal, ki je bil danes boljši po podaljšku s 5:4.

Članki iz rubrike