Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.09.2018 20:54:10

V Toskani od treh slovenskih reprezentantov za SP najvišje Mohorič

Matej Mohorič
Profimedia
Italijanski kolesar Gianni Moscon je zmagovalec enodnevne dirke po Toskani, ki sodi med preizkušnje italijanskega pokala in za točke evropske serije. Formo so na njej pilili tudi trije Slovenci, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, najboljši od njih je bil Matej Mohorič na sedmem mestu.

Moscon se je nedavno vrnil po odsluženem šesttedenskem suspenzu s strani Mednarodne kolesarske zveze, ko je med julijsko dirko po Franciji želel udariti Elieja Gesberta. Vrnil se je v izvrstni formi, saj je pred štirimi dnevi dobil enodnevno dirko Coppa Agostoni - Giro delle Brianze, danes je bil prav tako najboljši, vmes pa je bil potrjen še v italijansko reprezentanco za SP v Innsbrucku.

Moscon, sicer član ekipe Sky, je dobil dolg sprint v Pontederi, močnejši je bil od Francoza Romaina Bardeta in rojaka Domenica Pozzoviva, s katerima je skupaj premagoval skoraj 30 zadnjih kilometrov.


Minuto in 22 sekund za zmagovalcem je prišla do cilja manjša skupina zasledovalcev. Mohorič iz moštva Bahrain-Merida je bil sedmi.

Poleg Mohoriča sta na današnji dirki nastopila še dva slovenska reprezentanta, in sicer Jan Polanc (UAE Emirates) in Domen Novak (Bahrain-Merida). Četrti Slovenec na dirki je bil Kristijan Koren (Bahrain-Merida). Omenjena trojica je končala nekoliko bolj v ozadju.

Kolesarje v četrtek čaka nova italijanska enodnevna dirka. Za Bahrain-Merido bosta dirkala Novak in Domen Per, za UAE Emirates pa Polanc.

Značke: kolesarstvo, italija

Članki iz rubrike