Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

J.P.
J.P.
0 21.05.2018 13:11:40

Ljubljanski bombarder spoznal vrh boksarske smetane

Toni Filipi (rdeči) in Gregor Škrjanec (modri) v ringu
Facebook Boksarska zveza Slovenije
Najtežje do sedaj? V kondicijskem smislu gotovo, odgovarja.

Film Cinderella Man: legenda o boksarju, kot se glasi slovenski prevod. Prizor, ko se Russell Crowe kot boksar Jim Braddock sprehodi do ringa, v katerem bo rokavice prekrižal s Cornom Griffinom. Prekaljeni novinar mlajšemu kolegu narekuje udarno novico: "Stari Jim Braddock je bil na nogah viden le med sprehodom od garderobe do ringa." Tako nekako.

Proti pričakovanjem

Včeraj se je v Podčetrtku odvil boksarski turnir Slovenia Open 2018. Načrte so Boksarski zvezi Slovenije, ki je imela v mislih večdnevno dogajanje, prekrižale odpovedi borcev. Tako se je slovenski smetani zoperstavila le hrvaška.

Toni Filipi, Gregor Škrjanec
V prvi rundi je bil boljši od Hrvata.
Facebook Boksarska zveza Slovenije

Statistiki je običajno le težko oporekati. Tudi v boksu. Veljavo upravičujejo uvrstitve, ki kotirajo po principu zmag in porazov. V tem oziru je bil v Podčetrtku najeminentnejši hrvaški borec Toni Filipi, ki se lahko pohvali, da je pred njim klonil tudi Clemente Russo – Italijan, ki je nekoč porazil trenutni strah in trepet težke kategorije, Deontayja Wilderja. 

Gregor Škrjanec iz ljubljanskega Boksarskega kluba Chagi je vedel, da bo težko. Ogledal si je Hrvatove posnetke, a se nanj ni posebej pripravljal. Od prvega zvena zvonca in srečanja na sredini ringa je 'Ljubljanski bombarder' nasprotnika na razdalji držal z zanesljivim levim direktom. Kadar mu je prišel preblizu, mu je vnemo hladil z levimi aperkati in desnicami v telo. Da sta levica in distanca recept za uspeh, mu je na uho iz kota narekoval tudi trener Mladen Frljić. Ko sta se znašla en pred drugim, med njima pa le značilni vonj po usnju in znoju, tedaj pa juriš na okope, dokler ni vmes posegel sodnik. 

Toni Filipi, Gregor Škrjanec
Borba je bila dobra lekcija za v prihodnje.
Facebook Boksarska zveza Slovenije

Gregorja Škrjanca zdaj čaka turnir v Romuniji.

Neprecenljiva izkušnja

Amaterske borbe trajajo tri runde po tri minute. Škrjanec je prvo dobil, v naslednjih dveh pa se je za odločilno izkazala Hrvatova boljša telesna pripravljenost. Vseeno priznava, da je bil nasprotnik boljši: "Presenetil me je z eksplozivnostjo. Je fizično močan, kompleten borec." Član slovenske boksarske reprezentance se danes počuti, kot da je zmagal. Hrvat, evropski in olimpijski podprvak, pripomni Škrjanec, je namreč bil izrazit favorit in le malokdo je pričakoval, da se bo Ljubljančan obdržal na nogah, a je na koncu Goljat slavil "le" po točkah. Da je pričakoval lažje delo, je nakazal na začetku tretje runde – toča udarcev bi lahko dala vedeti, da je skušal borbo zaključiti predčasno, a Škrjancu ni prišel do živega. 

Kot Braddock se je tudi Škrjanec izneveril pričakovanjem večine – čeprav ni zmagal, je tri peklenske runde "stal inu obstal".

Borbo si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Članki iz rubrike